SUA încep manevre militare masive împotriva Iranului

By | 17 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Statele Unite vor începe în această săptămână manevre militare de amploare care vizează Iranul, cu o masivă flotă de patrulare aeriană deasupra Orientului Mijlociu, gata să aterizeze în orice moment, ca răspuns la implicarea Iranului într-un complot de asasinat, pe care experţii l-au etichetat ca dubios, datorită temerilor că SUA şi ţinte israeliene ar putea fi supuse unor atacuri.

avion lupta sua

Aşa cum am relatat săptămâna trecută, în timpul vizitei secretarului american al Apărării Leon Panetta la Tel Aviv pe 3 octombrie, liderii israelieni au încercat să-l convingă pe Panetta să dea undă verde pentru un atac militar asupra Iranului. În decurs de zece zile, detalii cu privire la un pretins complot de asasinat împotriva unui ambasador saudit au ieşit la iveală şi atacul dejucat a fost pus pe seama Iranului. Nenumăraţi experţi şi-au exprimat imediat îndoielile cu privire la autenticitatea complotului, Robert Baer, veteran CIA de 21 de ani, etichetând povestea drept „un adevărat scenariu oribil hollywoodian”.

Armata SUA va răspunde în această săptămână cu o serie de manevre militare semnificative, destinate să ameninţe Iranul, inclusiv, „o flota aeriană americană deasupra Orientului Mijlociu, gata să aterizeze în orice moment, pentru orice intervenţie”, relatează DebkaFile.

„Statele Unite lansează un exerciţiu pe scară largă deasupra Orientului Mijlociu prin desfăşurarea a 41 transportoare gigant ale Escadrilei Aeropurtate 22, luni 17 octombrie”, precizează raportul, adăugând că aeronavele vor fi pline cu trupe complet echipate, gata de luptă.

Alte şapte nave de război din „Grupul de Război Stennis”, de asemenea, „vor furniza trupe la sol, cu suport de luptă şi atac al ţintelor de pe uscat şi de pe mare.”

Armatele israeliană, egipteană şi saudită, au fost supuse şi ele unor pregătiri maxime, ca ecou la  trimiterea trupelor americane în regiune, fiind de asemenea, puse în alertă maximă.

Sursa: PrisonPlanet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge