„Leţ duit Romania” e un fâsss

By | 24 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Dacă nu ştiaţi, azi s-a desfăşurat a doua ediţie a curăţeniei generale naţionale intitulată „Let’s Do It Romania”. Începută anul trecut, după o idee aplicată, se pare cu succes, de estonieni, acţiunea, după cât se vede, la noi este mai mult în stadiul de bune intenţii.

lets do it romania

Azi am fost până la marginea Bucureştiului în comuna „1 Decembrie”, în vizită la sora mea. La ieşirea din oraş, în staţia de microbuze, tramvaie şi autobuze, era plin de pet-uri şi tot felul de alte ambalaje. De făcut curăţenie nu făcea nimeni, deşi era plin de ţigani pe acolo.

Pe drum, din mersul maşinii am zărit după 1 – 2 kilometri, un grup răzleţ de copii, probabil elevi de liceu, cu saci negri de plastic, adunând de pe marginea drumului diverse gunoaie şi ambalaje. Apoi, după încă vreo 2 kilometri încă un grup, care îşi făcea treaba într-o pădurice. În rest, linişte şi pace.

Şoferul microbuzului, observând activiştii la treabă, spunea cu voce tare, ca să-l audă toţi pasagerii, că „azi e ziua mondială a curăţeniei” şi de câte ori repeta acest lucru adăuga că acei elevi cu saci de plastic au fost aduşi aici de la Otopeni (?!)

Pe tot parcursul călătoriei, pe drumul către Giurgiu, am văzut tone de gunoaie pe marginea drumului. Nu ştiu cum s-a desfăşurat toată treaba la nivel naţional, dar la ce cantitate imensă de gunoi am văzut aici, chiar dacă aceşti copii ar munci încontinuu timp de o lună, nu cred că ar reuşi să termine de făcut curat în acea zonă.

Şi având în vedere cât de lejeri sunt unii români la capitolul păstrării curăţeniei publice, am sentimentul că „Leţ duit Romania” este doar „Cooperativa Munca în Zadar”. Eu aş opta mai bine pentru o campanie de educare a cetăţenilor, în locul acestei acţiuni de făcut curat în urma nesimţiţilor.

activisti lets do it romania

Sursa foto

2 păreri la “„Leţ duit Romania” e un fâsss

  1. Inspectorul

    Sau sa se dea bani pt colectarea gunoiului, cum e cu fierul vechi. :))
    Poate asa se curata Romania…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge