Aşa cum am mai spus, nu toţi românii sunt imbecilizaţi şi spălaţi pe creier de către mas-media şi sistem. Sunt destui dintre ei care gândesc cu propria minte şi desluşesc toate dedesubturile şi lucrurile ascunse înţelegerii maselor, referitoare la situaţia lumii actuale.
Un comentator la un articol de pe site-ul revistei Capital, la un articol legat de “criza capitalismului”, care semnează cu pseudonimul Punk, descrie foarte succint, în doar câteva fraze, mecanismul de înrobire al oamenilor simpli, care acţionează în prezent în întreaga lume:
Pe de-o parte avem sisteme monetare profund etatiste, cu monopol asupra monedei şi ani grei de puşcărie pentru cei ce propun monede alternative. Pe de alta avem bănci „private” protejate de stat de orice risc datorită importanţei sistemice (fascism). Când fascismul provoacă inevitabila criză, alţi socialişti sar cu trilioane din buzunarul cetăţenilor pentru a „salva” naţiunea. După zeci de ani de fascism monetar şi bancar, avem 3 ani de politici anti-criză socialiste, care încearcă să menţină acelaşi fascism pe linia de plutire.
Şi după toate astea, creierele spălate pretind în continuare că e o criză a capitalismului ? Zău ?! Capitalismul ăla unde cine greşeşte moare, ăla unde criza se termină într-un an pe buzunarul celor care au cauzat-o?
Si cand te gandesti ca am avea nevoie de doar 301 oameni de acest fel pentru a avea ceva frumos si durabil, dar mai ales real!
NG`s´s last blog post ..Ghidusul din mine
Pai da, de voie (prin reclame), de nevoie (prin legi) invatam pe de rost rolul de sclav. Banii sub perna suna mereu peiorativ? Cel putin nu ti se iau zeci de comisioane la fiecare tranzactie.
Cat despre reclame, vezi facebook, care numai pentru socializare nu e. Toti prostii sa-si ia taciscrinu eventual pe rate. Cate nu vor ajunge in amanet, si deja ajung. Pragmatismul suprem! :dai bani pe o prostie care oricum ajunge la juma de pret in 1-2ani, mai faci si rate ca sa platesti dublu, deci pierzi in final de la 75% in plus de la valoarea prostiei.
Si esti fortat sa pierzi multiplu. Am de exemplu o infiletanta Bosch luata in 2007, dar spre deosebire de chargerul unui laptop, n-are cip counter, incat merg bine acumulatorii si acum! Sony Vaio, ca si alte laptopuri te forteaza sa-ti schimbi anual acumulatorul. Precizez ca a ajuns la 40% din capacitate fara uzura semnificativa, intr-un an si o luna.
Avem monitoare mari de ce? Nu pentru ca-i pasa cuiva ca melteanu sa vada filme HD pe diagonala mare, ci pentru reclame: cat mai multe reclame, ideea de reclama tip viol fiind la moda. Reclame pe facebook, pe yahoo mess (iti trebuie programas special sa le dai jos), pe mail, pe site-uri care mai de care, in cutia postala, in usa, pe clanta usii. Totul invita la cumparatura prosteasca.
Cat despre tehnica, circulatia produselor IT a respectat mereu o regula: dobitocii cumpara un telefon sau laptop, pe criterii de „moda” il schimba, si tot asa. HDD-urile au venit si ele progresiv. Erau odata de 120Gb, va mai amintiti? Nu 80, nu 160 ci 120. Asa cum acum avem de 640Gb, care costa prosteste de mult fata de unul de 500. Sau 750 varianta 2.5″, iarasi un moft.
Cred ca s-ar putea scrie 1000 carti despre hotia si batjocura in/din tehnica din ultimele decenii. Cu cifre, masuratori, calcule, fara poezie.
Tot ei, elitele, stabilesc ce/cum/cat sa folosim in cam orice domeniu. Cat sa te tina o baterie de laptop de ex. Si intelegi de ce exista extrabattery pentru laptop? Ca sa o cumperi! Si afli ca folsesc elementi de 2500mA, in timp ce aia originala are de 2200. Cata zgarcenie, nu? Exista si mai mari de 3000, dar daca te tine 3-4 ore cu aia originala, de ce-ai mai lua una „extra”? Care oricum iti crapa. Vezi, nu-i suficient ca LiIon isi pierde anual din capacitate(functie de temp. de stocare, grad incarcare etc), dar mai pun si cipuri inteligente.
Am facut praf un accu busit, elementii erau buni, cipul nu mai incarca. Cu niscaiva amperi bagati in ei, laptopul a mers pe turate 2 ore si ceva. Un Comrace 8575. Am batjocorit si cipul, pacalindu-l cu un PbSealedLead 12V/7Ah si 3 rezistente 330R care lasau impresia de 3 elementi. Iarasi…2 ore jumatate turat. Dar cati pot face asta? Si nu-i nici „estetic”. Ne stricam la cap si uitam functiile de baza ale produselor.
Pe de alta parte, ultracentralizarea inseamna mereu pagube, distrugere, moarte: de la organizarea statelor pana la structura unui telefon. Mp3, foto-video, blitz, radio, wlan, chiar si functia GSM! Faci poze in prostie, asculti si muzica, un web browsing ceva…si cand sa suni, n-ai baterie. Asta e ultracentralizarea. 3-5W in loc de cateva zeci, daca ar fi separati, in camere foto, video etc.
Desi e criza, americanii continua cu filmele lor stereotipizante, in care mai pe fata, mai pe ocolite se face reclama la Zeul Tehnicii. Toti au telefoane,daca Mac-urile nu se vand, le vezi prin filme ca sa-ti intre in inconstient. Sloganul asta cu tehnica, viitorul omenirii e cam…ciobit. Este un viitor, dar pentru elite, sclavii avand acces doar prin rate, adica accentuand sclavia.
Iar tehnica a supravietuit cat? Jumatate de secol? Lampi-germaniu-siliciu-SMD-politicile economice ale Chinei si UE?
Cum ne simtim sclavi, calici, nesiguri, avem nevoie de aparente, de a afisa, iar tehnica, prin excelenta, reuseste asta-e in mare parte portabila. Dar cum sa ajunga omul impacat cu sine? N-ar mai avea nevoie (nu ca acum ar avea) de atatea obiecte perisabile. Gen puloverele lui Ponta (cu Basescu m-am lamurit). Tehnica, haine, masini, metale rare…si ne miram de ce trebuie unii sa fie exploatati. E atat de simplu totul, al naibii de simplu!
Spun ca tehnica a murit, metaforic, deoarece e programata sa se autodistruga, exceptie fiind produsele pentru armata, servicii secrete-iar astea sunt tot o elita.
Si se procedeaza chiar ironic. De exemplu siguranta intr-o sursa atat de incleiata incat distrugi piesele daca o desfaci.Sursele pe comutatie, 5-24V/2-5A. Sau siguranta termica pe un transformator menit sa se arda. Sau suruburile pe un charger Nokia, si asa rasincleiat, antiacvatic…daca n-ar avea gaura pentru fir. Sau BIOS-urile care te limiteaza si te forteaza spre consum. Dar cu greu gasesti programele care sa-ti scada multiplicatorul la CPU samd.
Astfel, sclavii sunt „clienti fideli”: mai vii odata la medic, mai vii odata in service cu produsul. Cat despre valorizarea produselor IT, ajungem pe vreme de criza ca in povestea lui Creanga, aia cu rahatul pe-un car cu boi:))
Cu condiţia ca cei 301 oameni să fie în funcţii de conducere, altfel e degeaba.
Cred că trebuie să vezi documentarul ăsta: http://dantanasescu.ro/2011/05/16/uzura-morala-planificata.html
eu chiar am ramas surprins de cati romani stiu de aceste conspiratii … uitate de ex pe youtube la melodia delia matache – dale (official video) si o sa vezi ca majoritatea vorbesc despre illuminatii … si toti sunt romani
chavalito^´s last blog post ..Tot mai multe ţări din America latină rup relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional
Asta pentru că Illuminati doresc ca aceste lucruri să fie cunoscute. Ni se pregăteşte o mare farsă în viitorul apropiat! posibil 2012…
cu cat te-au platit organizatiile oculte pentru articolul asta?:D
eSorin´s last blog post ..In lumea mea…
Nimic. Fac voluntariat! 😆
Uite becu, nu e becu!