Exerciţiu militar americano-israelian de simulare a atacării Iranului în Dobrogea

By | 27 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Conform unor surse din cadrul Serviciilor Secrete, baza americană de la Mihail Kogălniceanu (jud. Constanţa) va fi implicată, în luna martie, într-un exerciţiu militar, care se pare că simulează un atac asupra Iranului. Exerciţiul va fi executat în cooperare cu o altă bază militară americană, cea din Kârgâzstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, ambele amplasamente fiind considerate “plăci turnante” în cazul declanşării unui atac asupra Iranului.

La exerciţiu vor participa şi forţele aeriene israeliene, ale căror aeronave vor ateriza şi decola de la cele două baze. Am mai aflat că operaţiunile respective vor fi coordonate de portavionul USS Harry S şi au ca scop interceptarea unor rachete şi simularea unor misiuni de bombardare a unor ţinte stabilite, “similare cu apărarea iraniană”. În plus, flotila de avioane care vor decola şi ateriza, atât la cele două baze militare (cea din Dobrogea şi cea din Kârgâzstan), precum şi de pe nava ce va coordona exerciţiul, va executa antrenamente deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediterane.

De remarcat că exerciţiul ce urmează a avea loc în luna martie, la o dată încă necunoscută, este al treilea de acest gen, care are loc în România, implicând cooperarea unor forţe NATO cu cele israeliene, ceea îi face pe cei mai mulţi specialişti ai Serviciilor Secrete româneşti să concluzioneze că Iranul va fi atacat în această primăvară, iar baza militară de la Mihail Kogălniceanu va juca un rol-cheie. Rămâne de văzut care va fi reacţia Rusiei, a Chinei şi a altor ţări.

Sursa: Tricolorul

Totul pare şi mai credibil dacă avem în vedere faptul că firma Exxon forează după petrol în marea Neagră, iar Chevron va deschide în zona Bârladului şi în Dobrogea mai multe exploatări ale gazului de şist. În cazul unui eventual război, ar fi asigurată şi alimentarea cu combustibil pentru avioane.

8 păreri la “Exerciţiu militar americano-israelian de simulare a atacării Iranului în Dobrogea

  1. Dan Tănăsescu Post author

    De ediţia online se ocupa organizaţia de tineret PRM, că Vadim nu le are cu Internetul. Acum, după ce s-a certat cu şefa de la tineret, chiar nu mai are nicio treabă cu site-ul.

  2. Sorin

    Ca bine zici maestre Ioda (@Alex) 🙂
    Si o s-o mierlim rau de tot.

  3. kekee

    Ai dreptate maestre.
    De la gaz ni se trage. De când cu scumpirea petrolului, americanii au început să monteze pe avioane butelii de gaz.
    O să zboare avioanele cu gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge