Prinţul Philip spune că fermele eoliene sunt absolut inutile

By | 22 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Prinţul Philip a catalogat energia eoliană „absolut inutilă”, ca sursă de energie.

ferma eoliana

În ciuda politicii Guvernului, care sprijină fermele eoliene, el a criticat susţinerea industriei energetice eoliene prin subvenţiile contribuabililor, afirmând că turbinele eoliene nu vor fi o soluţie niciodată, iar susţinătorii lor „cred într-un basm”.

Atacul deschis al Ducelui de Edinburgh vine pe fondul controverselor în creştere referitoare la generarea electricităţii cu ajutorul vântului.

Expertul-şef al Guvernului pe probleme de energie a avertizat că zonele imense de la ţară ar trebui să fie acoperite cu centrale pentru producerea energiei regenerabile, în vederea îndeplinirii obiectivelor energetice ale Marii Britanii.

Şi s-a constatat că în unele zone fermele eoliene sunt dezactivate în condiţii de vânt puternic după ce rezidenţii s-au plâns de zgomot.

Prinţul Philip, în vârstă de 90 de ani, a vorbit la o recepţie de la Londra, când a fost abordat de către şeful unei firme de turbine eoliene din Dorset.

Esbjorn Wilmar, de la „Infinergy”, a declarat ulterior: „El a spus că [turbinele eoliene] sunt absolut inutile, complet dependente subvenţii şi o ruşine totală. Am fost surprins de opiniile sale foarte sincere.”

Dl. Wilmar a spus că a încercat să argumenteze că fermele eoliene de pe ţărm sunt una dintre cele mai eficiente forme de energie regenerabilă.

Ducele a răspuns: „Tu nu crezi în basme, nu-i aşa?!”

Dl Wilmar a mai declarat: „El a spus că nu vor funcţiona pentru că au nevoie de o staţie de back-up. I-am sugerat să le pună pe proprietatea lui, şi el a zis: „Ţine-te departe de proprietatea mea, tinere!”. Mi-a mai spus că e de părere că, până la urmă, nici nu arată frumos în peisaj.”

Sursa: Express.co.uk

Comentariul meu:

Toată propaganda asta cu „energia regenerabilă” este doar o mare ţeapă, care are ca scop doar impunerea de noi taxe pe energie, crearea de noi afaceri şi blocarea accesului ţărilor slab dezvoltate la resursele energetice. (Poate nu ştiaţi, dar în Africa este interzisă folosirea combustibililor fosili pentru producerea de energie electrică.)

După cum se ştie deja, energia eoliană, ca de altfel toate aşa-zisele „surse energie regenerabilă”, au un randament scăzut, sunt foarte costisitoare şi nu acoperă necesarul de energie pentru un oraş, sau chiar o gospodărie. Plus de asta centralele eoliene funcţionează numai în zonele cu vânt constant şi în perioadele în care acesta bate, având nevoie de o staţie de rezervă (back-up) pentru a acoperi situaţiile în care apar întreruperi.

Ştiu acest lucru şi din experienţă, de la o rudă care a vrut să-şi asigure independenţa energetică cu o astfel de turbină eoliană şi a renunţat, deoarece instalaţia necesita un fel de acumulatori care costau destul de mult şi trebuiau înlocuiţi periodic.

Dar această şmecherie cu energia „verde” din păcate a prins deja şi ne-am pricopsit cu o taxă suplimentară care este deja inclusă în factura de energie electrică, pentru că, aşa cum spunea şi prinţul Philip, energia verde trebuie subvenţionată de cetăţeni pentru a putea rezista pe piaţă.

O părere la “Prinţul Philip spune că fermele eoliene sunt absolut inutile

  1. Alex

    Acumulatori deep cycle, care costa in draci:)) La fel e si pentru panourile solare, te costa cateva mii de euro sa-ti alimentezi casa, bateriile cer mententanta, nu mai zic de restul. Desi au trecut decenii bune de cand exista panouri solare, randamentul n-a fost crescut, ci doar preturile. Asa ca acea energie „green” e mai mult un moft ca sa-si ia lumea gadget-uri, pe principiul bani se pot face din orice. Noi traim inca in lumea miturilor si a viselor, in care un banal charger solar pentru telefon ajunge sa coste 200-400lei, avand un acumulator incorporat si o sursa in comutatie facuta sa buseasca bateria.
    Un simplu calcul imi arata ca investitia in panouri solare m-ar costa cam 150lei/luna timp de 20ani, la care se adauga acumulatori schimbati, solutii de curatat samd. Mai bine platesc la Eon.
    Cum la noi bate vantu prin buzunare, ar merge microcentrale eoliene de buzunar:))
    Green energy e un proiect sabotat din start. Sunt 2 ipoteze: 1. Pe youtube posteaza filme DOAR imbecilii (ceea ce nu cred), 2.Se filtreaza filmele si se cenzureaza. Mi se pare imposibil ca intr-o lume intreaga sa circule filmulete cu energie electrolitica scoasa din cartofi si din pamant, motorase care cer alimentare samd. Filmele despre free energy par toate facute de niste retarzi, unii cu bani. Cred ca se doreste anihilarea oricarei sperante, pe principiul „daca altii au incercat si nu merge, n-are rost sa incerc si eu”. E cel putin ciudat ca unii amatori aveau ditai atelierul cu scule profesionale, probabil inchiriate de la cei care au dat ordinul. Sunt niste filme la care pana si un prost ar observa ca nu e deloc free energy. Un fel de Q.E.D. adica.
    Green energy, ca si free energy sunt afaceri, si cata vreme un lucru a ajuns afacere, ia-ti adio de la obiectivitate, corectitudine, onestitate, eficienta samd.
    Pe de alta parte, orice sursa „free” va proveni din China! Asa ca se va strica imediat dupa expirarea perioadei de garantie.
    Cat despre printul philip (anumea il scriu cu minuscule), e un dezinformat sau rau-voitor care vine cu argumentul autoritatii. Pun pariu ca Regele Mihai se pricepe mai bine la sisteme eoliene, in fond a avut o pasiune pentru tehnica.
    Cand ti se spune ca un lucru nu se poate, crezi sau nu. Cand multi striga cu disperare ca nu se poate, ceva deja pute. Asta-i problema cu free energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge