Organismele modificate genetic introduse în secret în România

By | 8 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

După cum se ştie, Uniunea Europeană interzice organismele modificate genetic (OMG). Cel puţin sigur este faptul că nu se cultivă astfel de plante pe teritoriul statelor europene. România face excepţie însă, fiind prima ţară din Uniune care a introdus, pe ascuns, OMG-urile, atât prin cultivarea acestora, cât şi prin importul de produse ce conţin în compoziţia lor OMG-uri.

Această “binefacere” o datorăm puternicului lobby pe care marile corporaţii producătoare îl au în România prin persoane ca Valeriu Tabără, care de altfel este “vârful de lance” al companiei Monsanto în ţara noastră. Nu contează că tot mai mulţi oameni mor de cancer, boli cardiovasculare sau metabolice, atât timp cât cecurile grase continuă să intre în buzunarele unor persoane corupte care pun mai presus interesele lor decât sănătatea şi viaţa cetăţenilor propriei ţări.

OMG-urile prezintă numeroase pericole, nu numai la adresa sănătăţii noastre, dar şi în ceea ce priveşte viitorul agriculturii şi al alimentaţiei în general. În primul rând, aceste produse sunt periculoase pentru sănătate. Şi asta pentru că la OMG-uri, în scopul transferului materialului genetic este folosită o bacterie numită agrobacterium tumefaciens. Aceasta, în mod natural, produce o serie de tumori la plante. Apoi, pentru a modifica genetic plantele naturale, se folosesc tot felul de bacterii şi microorganisme, pentru a încrucişa materialul genetic de bază cu al acestora. În toate aceste cazuri, rezultatele pentru sănătatea umană nu se pot cunoaşte, fără studii îndelungate a efectelor OMG-urilor organismului uman.

Un alt lucru deosebit de periculos este acela că aceste culturi de organisme modificate genetic le contaminează şi pe cele naturale, ducând în timp la dispariţia seminţelor din agricultura tradiţională. Aspectul diabolic al acestei probleme este faptul, mai puţin cunoscut publicului, că orice companie care produce OMG-uri, deţine un brevet asupra codului genetic al plantei respective. În consecinţă, orice producător agricol – firmă, sau persoană particulară – este obligat să achite o taxă de licenţă respectivei companii. Asta înseamnă că în viitor, dacă OMG-urile vor deveni exclusive, prin distrugerea soiurilor naturale, toţi cei care produc vor trebui să plătească o taxă pe hrană acestor mega corporaţii transnaţionale, ceea ce înseamnă practic sclavie totală!

În clipul video următor, este prezentată o parte a unei emisiuni de la TVR2 în care se încearcă timid prezentarea acestei probleme, cu grijă ca nu cumva să supere vreo astfel de corporaţie producătoare de OMG, care îşi desface produsele la noi în ţară. Îi puteţi vedea şi pe doi dintre cei care susţin această crimă împotriva poporului român, prin promovarea acestor produse dăunătoare, interzise în alte state europene. Puteţi remarca şi faptul că toate argumentele pro OMG se bazează pe materiale şi studii oferite chiar de companiile producătoare de astfel de otrăvuri alimentare.

O părere la “Organismele modificate genetic introduse în secret în România

  1. Pingback: Ungaria distruge toate culturile de porumb modificat genetic | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge