Guvernanţii, în foamea lor tot mai mare de bani şi datorită faptului că nu ştiu şi nici nu sunt interesaţi să adopte măsuri menite să încurajeze şi să sprijine activitatea economică din mediul privat, au ca singură soluţie pentru mărirea veniturilor bugetare creşterea continuă a taxelor şi impozitelor.
Astfel la anul vom plăti mai mult pentru majoritatea produselor, din cauza măririi unor accize, ca urmare a noilor prevederi din Codul Fiscal şi posibil din cauză că vor fi mărite şi taxele locale, la cererea asociaţiilor primarilor.
Gheorghe Ialomiţianu a precizat, astăzi, la o conferinţă de presă, că există două propuneri venite de la asociaţiile primarilor: una vizează eliminarea pafonului de 20% prevăzut în Codul Fiscal pentru libertatea autorităţilor locale de a majora impozitele şi taxele locale, iar cea de-a doua se referă la stabilirea unor criterii clare ce ar permite majorarea diferenţiată a taxelor şi impozitelor locale în funcţie de nivelul de dezvoltare a zonei şi de „puterea de plată a contribuabililor”.
Sursa: Capital
Modificarea Codului Fiscal, decisă şi votată anul acesta, urmează a intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012. Printre cele mai importante prevederi se află şi plata de impozite pe veniturile obţinute din orice sursă, creşterea accizelor la motorină şi modificarea termenului de depunere a declaraţiilor.
Astfel, potrivit noilor modificări, accizele la motorină vor creşte de la 1 ianuarie cu 4,4%, de la 358 euro la 374 euro/tonă, iar cele pentru cafea vor fi menţinute şi în 2012, deşi eliminarea lor era programată încă din 2010.
De asemenea, toate companiile care nu şi-au reevaluat clădirile în ultimii trei ani vor plăti impozite majorate până la 20% din valoarea de inventar.Procentul va urca la 40% în cazul în care operaţiunea nu a fost efectuată în ultimii cinci ani.
Sursa: Realitatea
Nici pentru conducătorii auto veştile nu sunt prea bune:
Anul nou nu aduce veşti bune pentru şoferi. Poliţa RCA s-ar putea scumpi cu 30-40%, iar amenzile pentru abateri în trafic vor fi mai mari odată cu creşterea salariului minim pe economie. Iar veştile rele nu se opresc aici. Tot de la anul intră în vigoare şi noua taxă de poluare.
Sursa: Realitatea
Aş vrea să vă urez un An Nou fericit, dar mi-e jenă! 😀