Legea care te pedepseşte pentru că eşti milostiv

By | 28 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

După ce actuala putere a crescut datoria publică a ţării de trei ori în numai doi ani, după de a desăvârşit opera de distrugere a economiei şi a lăsat peste un milion de oameni fără loc de muncă, iar pentru redresarea situaţiei a găsit ca soluţie tăierile de salarii şi creşterea taxelor şi impozitelor, acum s-a gândit să introducă o lege care ducă în mod sigur la exterminarea celor mai săraci cetăţeni ai României.

Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a înaintat un proiect de lege care interzice cerşetoria şi care prevede pedeapsa cu închisoarea între şase luni şi doi ani pentru persoanele care practică această activitate, dar şi amenzi între 300 şi 600 de lei pentru cei care dau bani cerşetorilor.

Sursa: Gândul

Sunt de acord cu faptul că mulţi dintre cerşetori sunt de fapt nişte escroci organizaţi în reţele coordonate de interlopi care îşi fac vile şi îşi iau maşini luxoase, speculând mila şi omenia trecătorilor şi o lege care să pedepsească o astfel de escrocherie era necesară.

Dar ideea de a sancţiona pe cel care oferă bani mi se pare o dovadă de nesimţire şi cinism din partea celui care a propus acest proiect de lege. Conform definiţiei cerşetorului din respectivul proiect, acesta este „persoana care solicită publicului ajutor material”. Deci, dacă eu ajut o persoană săracă, care nu are ce mânca, sau un copil bolnav, ori care nu poate merge la şcoală din cauza sărăciei, atunci sunt pasibil de amendă, nu?!

Consider acest lucru un abuz din partea guvernanţilor, deoarece, în primul rând am dreptul să-mi folosesc banii aşa cum cred eu de cuviinţă şi în al doilea rând am de asemenea dreptul să hotărăsc singur cine merită ajutor şi cine nu, cine este escroc şi cine este un om sărman şi defavorizat.

Pe urmă este o dovadă de ipocrizie şi cinism să proprui astfel de legi, în condiţiile în care nu ai făcut nimic pentru a crea locuri de muncă, centre de asistenţă socială, cantine ale săracilor, programe de integrare socială şi proclami la nesfârşit că statul nu este responsabil pentru fiecare cetăţean în parte, dar în acelaşi timp îl sufoci cu taxe, impozite şi birocraţie.

Acum statul vrea să suprime cetăţenilor şi ultima şansă de salvare: întrajutorarea reciprocă şi milostenia. Şi sunt convins că această lege nu a fost dată pentru interesul cetăţeanului ci pentru foamea de bani a puterii şi dorinţa ei de a salva aparenţele în societate. O dovadă în acest sens este că legea prevede ca sumele de bani obţinute prin cerşetorie să fie confiscate. Deci banii de la cerşetori confiscaţi, plus nişte amenzi pentru cetăţenii milostivi vor aduce nişte sume în plus la buget. Şi dacă cerşetorii vor dispărea de pe străzi, cei de la UE vor crede că în România e bunăstare, prosperitate şi peste tot curge numai lapte şi miere.

7 păreri la “Legea care te pedepseşte pentru că eşti milostiv

  1. Cami

    Iarăşi, omul arogant îi declară război lui Dumnezeu! Mare păcat… Mulţi vor ajunge în faţa lui Dumnezeu cu mâinile goale.

    „Se spune ca un om, crestin comod si superficial, a ajuns în fata lui Dumnezeu si a început sa se laude: „Priveste, Doamne, ce mâini frumoase si fine am! Sunt atât de îngrijite si atât de delicate…!” La care Dumnezeu îi raspunde: „E adevarat ca sunt foarte frumoase si foarte îngrijite dar, ce pacat… sunt asa de goale!””
    http://www.profamilia.ro/print.asp?path=/meditatii.asp?reflectia=8

    http://www.ziarullumina.ro/articole;1800;1;65758;0;Milostenia—cale-spre-mantuire*.html

    http://www.youtube.com/watch?v=pH5i0sQymuA
    Cami´s last blog post ..IUBIREA ESTE UNA

  2. Alex

    Bine, hai sa judecam proiectul in alta cheie, alde „uite pisica!”. Cum mereu atentia noastra trebuie distrasa de la cele esentiale, cum trebuie sa ni se amplifice gandirea negativista care paralizeaza cam orice actiune, activitate civica, e explicabil de ce apar atatea initiative. Multe nici n-au ajuns abrogate. Daca insa vor reusi, cred ca asta e o alta treapta din scara pretestarilor in ceea ce priveste tirania.
    Avem 2 extreme, la fel de patologice: prima, in care se face totul pe ascuns si se anunta, eventual se alerteaza populatia in fata faptului implinit(falsa opozitie de carton, ineficienta precum un prunc mort)-cazul Rosiei Montana, cand am inceput sa protestam mult prea tarziu, si a doua, in care suntem bombardati continuu cu „ce va fi”.
    Cum mass-media n-a fost vredodata nevinovata, deduc ca ea pregateste mereu populatia pentru masuri ce vor fi luate, pana in punctul in care lumea chiar asteapta sa fie odata luate si sa se termine tot balciul.
    Daca masura va fi adoptata, desi nu cred, politia isi va face „datoria”. Lipsa de caracter se inrudeste cu lasitatea. Am vazut cu totii la diverse stiri cum intra cagulatii peste om in casa, sau il umfla din strada, in plin protest aflat fiind. In alte tari nu-si pun cagulele ca sa dea lumea afara din casa imbrancind.
    Revenind la mecanismul de baza mediatic prin care multimile sunt pregatite sistematic…n-ar exista fara mediile de informare. Platim lunar abonament la tv si la internet ca sa fim pregatiti sistematic pentru „ce va fi”, adica dam bani ca sa fim siguri ca nu vom pune de-o revolta veritabila.
    Am vorbit mai sus despre pretestare. Marile forte conspira si apoi arunca pe piata deconspiratori, fiecare cu treaba si durerea lui-scriitori de duzina sau militanti, jurnalisti, homo mediaticus, „mistici” si „mesianici” care apar la toate colturile de strada mai rau decat profetea Biblia-pentru a pretesta. Mare parte din populatia globului crede ca ceva i se coace,deconspirarea s-a facut de multa vreme pentru a se vedea reactiile. Daca n-am fi fost pregatiti zilnic, exista riscul unei miscari imprevizibile.

  3. sloimi

    Este foarte buna legea,sper sa se si aplice. Daca nu poti dormi noaptea de grija intr-ajutorarii,in loc sa dai bani la semafor/colt/treptele bisericii mergi frumos la primul ABC si cumpara-i o paine si-un pate,de exemplu!Dar daca-i dai bani,logic ca te incurca banii asa ca te scapa statul de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge