Cine spunea că doar românii sunt invidioşi?

By | 16 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

M-am uitat la acest clip de pe Youtube, care cică a strâns în timp foarte scurt peste 3 milioane de vizualizări. Un automobil Lamborghini Gallardo face un accident stupid.

Am citit de curând un articol pe un blog în care se relua tema, mult dezbătută la noi, aceea că românii ar fi din fire invidioşi şi s-ar bucura de necazul celui care e mai înstărit, mai grozav, mai celebru etc. decât ei. Ştiţi deja, e vorba de zicala cu capra vecinului.

Dacă mă uit însă la tinerii din clip, care au filmat incidentul şi care nu sunt români, ci americani sadea din Chicago, nu pot să nu remarc, din reacţiile lor, o urmă de satisfacţie şi ironie. Asta demonstrează că invidia celui mai sărac, faţă de cel mai avut şi mai opulent, este universală şi nu depinde de naţie, rasă sau de nivelul de dezvoltare al ţării.

4 păreri la “Cine spunea că doar românii sunt invidioşi?

  1. coolnewz/Ratatouille

    cum naiba sa nu fii ironic cu tolomacul ala? Indiferent in ce masina s-ar afla …
    dar independent de clipul asta pe care oricum nu-l gasesc reprezentativ pentru ideea din titlu, intr-adevar sunt aberante zicerile de genul „romanii fac si dreg” sau „ca la noi la nimenea”.
    vezi?? vezi?? sunt de acord!!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Rezerva de cadre

  2. Alex

    Generalizarile „romanii sunt…”, „englezii sunt…”samd sunt incurajate mediatic pentru a paraliza simtul civic, implicarea oamenilor in ceva, fie si pentru o simpla idee.
    Vorbirea la plural are insa un scop mai inalt decat a handicapa un popor precum al nostru: legitimeaza prin artificii logice prejudecatile despre alte popoare, rase. La acelasi nivel de „precizie” conceptuala avem si terorisme, fundamentalisme-termeni folositi de gandirea rudimentara. Tendinta globala in educatia maselor e simplificarea excesiva a gandirii, trebuie sa ajungem caini conditionati pavlovian, care musca, latra la amenintari, si se gudura pentru mancare. Fapt greu posibil, daca gandim nuantat 🙂

  3. red

    peste 90% din incendiile din zona los angeles prin partile cu vile sint puse. statistica este oficiala. romanul sufera de masochism si mereu se crede cel mai rau si cu cele mai mari defecte de pe planeta. pina si chestia cu balcanii si balcanismele este tot o prostie pe acest calapod. eu sint satul de ceea ce numeste romanul balcanisme din alte tari situate la distante f mari.

  4. red

    a aparut iarasi taranul ala prost de coolnews? din cauza unor jafuri ca asta am ajus sa fim considerati prostii continentului! taranul nu uita niciodata sa arunce cu noroi in propia natie si tara! la el toti romanii sint prosti numai el si vesticii lui sint desteptii lumii. nu stiu insa nu poate fi decit din doua zone unde s-a rasturmat carul cu porsti in romania: cluj sau timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge