Cetăţenii cu creierul spălat

By | 21 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Aseară emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3 a fost realizată pe baza unei liste cu 10 tehnici de manipulare, enunţată de lingvistul şi politologul american Noam Chomsy. Am postat şi eu, pe pagina de Facebook a emisiunii, o listă cu 10 tehnici de manipulare folosite în propaganda PDL, publicată mai demult aici pe blog.

În această dimineaţă am găsit un comentariu, postat de un băsist lobotomizat, care mă întreba dacă nu pot să postez şi „100 de tehnici de manipulare a antenelor”. Oare cum or putea unii oameni să fie atât de hipnotizaţi de propaganda oficială, încă să nu mai aibă nicio urmă de gândire critică?

Până una-alta, la conducerea ţării se află PDL, UDMR, UNPR, în frunte cu Traian Băsescu. „Antenele” sunt posturi de televiziune private, care nu conduc destinele ţării şi nu iau decizii care privesc viitorul poporului român. Plus de asta, nu există nici o lege care să mă oblige să urmăresc aceste posturi TV şi dacă am impresia că manipulează, pot foarte bine să le scot din lista de canale a televizorului, sau pur şi simplu să le ignor!

Chiar nu pot înţelege încăpăţânarea maladivă a unora de a apăra la nesfârşit o putere coruptă şi  anti-naţională, care a adus numai nenorociri poporului român, arătând de fiecare dată în altă direcţie, mereu către duşmanii, reali sau imaginari, ai acesteia, demonizaţi constant prin propaganda oficială.

7 păreri la “Cetăţenii cu creierul spălat

  1. coolnewz/Ratatouille

    valeeeuu!!
    Asa-i, astea sunt posturi private si poti sa te uiti in alta parte. Ideea este insa ca nu te uiti unde iti place pentru ca asta se cheama a-ti provoca placere singur, ci te uiti peste tot ca sa te informezi.
    Ca puterea asta o fi naspa, pot fi de acord cu ideea asta. Nu mi se mai pare atit de evident insa ca este mai naspa decit altele care au fost. Nu mi se mai pare atit de evident ca sunt alternative viabile. Din punctul meu de vedere calitatile alea din textul de mai sus 😉 se aplica oricui are un discurs virulent intr-un sens sau altul.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Panti și Safta la supermarșe. În Germania

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Cei mai virulenţi care s-au pomenit vreodată sunt băsiştii! Nu cred să mai fi existat în istorie alţii ca ei. La faza cu „să te uiţi peste tot ca să te informezi” nu prea se potriveşte! De ce să te uiţi la un post care te manipulează, din masochism?! 😀

  3. coolnewz/Ratatouille

    nu stiu ce sa zic … Eu daca incerc sa gasesc un echivalent pentru cel mai putin virulent dintre Badea, Gadea si Ciutacu, mi-e greu sa gasesc. Cel mai „basist” pe care-l stiu eu e Radu Moraru, dar la virulenta nu se ridica, dupa umila mea parere, la nivelul vreunuia dintre astia. Vezi numai ce limbaj abject are Ciutacu azi pe blog, ca sa dau un exemplu foarte recent.
    Cit despre comparatiile la nivel de „istorie” … 🙂 Cam hazardate!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Francezii de elita RAID!

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Eu m-am referit aici în primul rând la haitele de postaci, propagandişti postocalii care au împânzit cu sutele Internetul, mulţi dintre ei desfăşurându-şi activitatea direct din sediile de partid, nu la jurnalişti. Dar pot să dau exemple şi din rândul jurnaliştilor, că sunt destui.

  5. coolnewz/Ratatouille

    apoi eu nici pe astia nu i-am vazut, dar ma rog, nu prea intru pe bloguri politice. Mai intru la Ciutacu ca ma minunez ce spume face si este relativ distractiv. Dar acolo gasesc cealalta „haita” 🙂
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Francezii de elita RAID!

  6. Dan

    „Chiar nu pot înţelege încăpăţânarea maladivă a unora de a apăra la nesfârşit o putere coruptă şi anti-naţională”
    Nu cred ca apara nimeni actuala putere (in afara de rudele celor de la carma, si prietenii lor desigur). Doar pentru faptul ca arunca la cos socialismul nu inseamna ca se aliaza cu Basescu.
    Nu e nimeni tampit sa inlocuiasca furtul elitelor (banci/corporatii/firme abonate la ban public) cu furtul proletarilor (pensii mari, salarii bugetare mari, asistenta sociala, asistenta medicala „gratuita” – pentru unii desigur -, invatamant „gratuit”, subventii la caldura etc).
    Este o mare diferenta intre a apara niste idei de sorginte libertariana (proprietate privata, abolirea statului social si angajatilor sai, libertate, dereglementare totala, abolirea impozitelor, taxelor, contributiilor sociale si a oricarui mijloc de control central asupra individului), care in fond au ca miza apararea libertatii si demnitatii umane, si persoana lui Traian Basescu, ce a preluat stangaci aceste idei si le-a aplicat doar din vorba, niciodata in realitate. Daca pui semnul egal intre Basescu si ideile libertariene, vei gasi o sustinere tot mai mare a acestora mai ales in zona oamenilor culti, educati.
    Eu intotdeauna am sustinut in fond ca socialistii sunt maimute si fecale de animal, si ca ideologia socialista va prinde doar la oameni prosti, needucati (de unde si nevoia imbecilizarii maselor pentru a veni cu „solutia” barbarica „salvatoare” ca in 1917). Personal as proceda ca vechii tari ai Rusiei si i-as intemnita, condamnandu-i la moarte pe toti socialistii, pentru ideile lor, caci sunt un pericol la adresa libertatii si demnitatii umane (si chiar a vietii). Daca tarul Nicolae al II-lea ar fi fost mai vehement in acest sens, ca si predecesorii sai, si i-ar fi impuscat in cap pe socialisti, probabil ca dinastia Romanov ar fi ramas si astazi la carma Rusiei, cu tot suportul jidanesc ce l-a avut Revolutia. Din pacate a facut eroarea sa-i considere pe socialisti oameni, dandu-le o libertate politica de neegalat de nici un tar din Rusia.

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Dragul meu, toate aceste idei libertariene, dereglementarea totală, economia de piaţă, statul minimal şi alte tâmpenii, favorizează doar oligarhia financiaro-corporatistă, care a pus la cale planul de dominaţie al lumii. De câştigat câştigă doar băncile şi corporaţiile transnaţionale, iar clasa de mijloc, formată din micii întreprinzători este distrusă sistematic prin acest sistem, rezultatul fiind un comunism totalitar de piaţă şi mai nenorocit decât ăla pe care îl combaţi tu! Însă oligarhia de care vorbeam bagă propaganda cu asistaţii social ca să dea vina pe săraci pentru jaful pe care îl face ea de fapt 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge