Aproximativ 4.000 de oameni protestează la Bârlad faţă de exploatarea gazelor de şist. Ei se tem de efectele nocive ale metodei fracţionării, folosite în extragerea gazelor de şist.
Oamenii spun că nu vor ca zona în care locuiesc să se transforme într-una calamitată, întrucât controversata metodă a fracţionării ar fi una periculoasă, ducând la poluare şi chiar la provocarea seismelor, iar unele ţări, printre care şi Bulgaria, au interzis-o.
Sursa: RTV
Deşi acesta este un subiect de mare importanţă naţională, este ignorat aproape total de mass-media, în vreme ce toate canalele TV urlă de azi dimineaţă, ca din gură de şarpe, că Mihail Boldea a părăsit ţara şi nu se ştie unde se află.
E ceva firesc in mass-media, la ce sa ne asteptam?
Protestul lor e complet inutil ca si orice protest. Iesitul in strada ramane in sfera reactiilor si nu actiunilor. Foarte posibil ca oamenii aia sa nu aiba conturi pe forumuri samd, altfel ramaneau sa „protesteze” pe net.
4000 oameni in strada sau 4000 voturi contra pe net vor dovedi aceeasi inutilitate.
Politicienii se fac ca raspund la proteste de pe/pe bloguri ca sa lase impresia ca 1.chiar existam, 2.chiar conteaza ce spunem. Ca ai 100 oameni care scriu fiecare 10 pagini dure, cu exemple concrete, solutii, ca ai 1000 care scriu cate o pagina concisa, sau ca ai 100000 care spun doar un nu ferm, tot aia e.
Si uite asa ajungem la ACTA, care sper sa se puna in aplicare, dar nu apucam noi pleasca asta. Daca ar fi un control perfect, ar creste presiunile sociale, si inca nu trebuie asta.
De ce ACTA se vrea prezentata ca ceva rau? Internetul cenzurat ar fi un pas pe linia progresului. Pana acum a fost folosit pentru defulare si pierderea, consumarea timpului liber, care putea fi folosit mult mai eficient. Cenzura ar duce in timp la reevaluarea functiilor compensatorii ale netului, iar oamenii vor recastiga acel sentiment de gol existential pe care l-au umplut, inainte de internet, cu televiziunile, presa, radio samd. Deci risc de revolta chiar sociala.
Asa ca ACTA sperie (temporar) narcomanul (internautul) ca ii ia drogul, ca sa-l faca in timpul imediat urmator si mai atasat de el.
E o cacealma intr-o alta cacealma intr-o alta cacealma.
Nu ştiu ce efect vor avea protestele la noi, dar în Bulgaria au funcţionat, deci se poate. Apropo, când a scris eu ştirea, nimeni nu vorbea despre asta, am postat linkul pe facebook pe toate grupurile la care sunt abonat şi în numia câteva ore pe mai toate canalele de ştiri de discuta despre asta, iar cei de la România TV au transformat articolul dintr-o ştire banală într-un articol mult mai amplu, cu o poză mult mai sugestivă şi au actualizat numărul protestatarilor la 5000. Deci şi Internetul are o forţă de influenţă destul de mare.
Referitor la ACTA, ceea ce cred eu că vor să facă e să adapteze Internetul la nevoile de afaceri ale corporaţiilor şi să controleze libertatea de exprimare şi de circulaţie a informaţiei, iar asta nu e bine oricum am privi lucrurile. 🙂
La noi protetele din iarna au schimbat o piticanie cu o hopamitica? Nici macar! In alte tari functioneaza nu pentru ca ar fi lumea mai motivata, energica, ci pentru ca sunt alte planuri pt acele state. Grecia n-ar fi fost „sacrificata” cu sau fara manifeste stradale. Oricum toti sunt sacrificati, da hai sa ne prefacem liberi 🙂
Revenind la acta, ar fi inca o treaba buna, dar nu din perspectiva celor care freaca facebook, youtube, yahoo de la servici-ar creste randamentul muncii. Poate. N-ar mai trebui ca adminii, patronii sa blocheze porturi. Si o treaba si mai buna ar fi urmatoarea: de nevoie, din constrangeri exterioare (fie macar si asa) individul va invata granita dintre public si privat. Un filmulet cu tine dansand la o nunta, unde muzica n-are copyright? Pai de ce trebuie facut totul public? Facebook e ca lumea sa se dea singura in gat, sa se autototarne. E ridicola pana si incercarea celor care cunosc mecanismele de a induce (chipurile) in eroare, postand intentionat anumite chestii pe facebook:-j 🙂 Payback time.