Dispariţia banilor lichizi va însemna sclavie totală

By | 22 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Multă lume este îngrijorată de situaţia dificilă în care se află azi omenirea. Se vorbeşte mult de crize economice, de zona euro, de datoriile suverane, despre cipuri RFID şi despre cât de ticălos este actualul sistem financiar, care trebuie neapărat schimbat. Dar puţini sunt cei care realizează că, pe furiş, ne îndreptăm spre ceva mult mai ticălos şi mai nociv pentru umanitate: dispariţia banilor lichizi.

Treptat, se doreşte o trecere totală şi definitivă de la banii actuali de hârtie, plastic sau metal, la banii electronici, folosiţi şi în prezent în tranzacţiile financiare cu carduri, online, prin SMS etc.

Unul din pretexte este acela al eliminării evaziunii fiscale şi al tranzacţiilor ilicite, folosite de crima organizată sau terorişti. În Statele Unite, deja, de la o anumită sumă, orice plată cash este automat luată în vizor de FBI ca fiind suspectă. Chiar şi în Bulgaria, plăţile în numerar mai mari de 1.500 de euro au fost  interzise. Pe de altă parte, oamenii sunt încurajaţi în mod constant să facă plăţi cu cardul, printr-o publcitate tot mai agresivă, iar unele firme oferă angajaţilor plata salariilor doar pe card.

Recent am citit un un articol care spunea că Suedia ar putea fi primul stat din lume care a renunţat complet la plăţile în numerar, aici majoritatea serviciilor publice fiind plătite prin mijloace electronice.

Cred că nu trebuie să fii un expert în economie şi un geniu ca să îţi dai seama ce ar însemna să avem o societate fără bani lichizi. În primul rând, banii nemaiavând suport fizic, singurele locuri unde îţi vei putea păstra economiile şi banii pentru cheltuielile curente vor fi băncile. Şi aici începe toată nebunia!

Asta pentru că orice tranzacţie care se face prin bancă este taxată cu un comision. Atunci când faci o plată, sau scoţi bani de la ATM, banca îşi ia automat partea ei. Pe lângă taxele aferente tranzacţiilor, mai există o serie de comisioane lunare pentru administrarea contului curent, pentru administrarea cardului, pentru Internet banking etc.

Deoarece nu există legi care să limiteze cumva stabilirea acestor comisione de către bănci, ele au crescut tot mai mult în ultimul timp, fără să existe vreo posibilitate de control din partea clienţilor. Cei care au avut de-a face cu băncile pot să confirme faptul că numai de la începutul lui 2011 şi până azi, comisionele de administrare a conturilor curente au crescut cam de trei ori şi continuă să crească.

Să ne imaginăm ce se întâmplă cu salariile! Dacă primeşti banii cash, adică aşa cum se face acum, nu ţi se opreşte niciun comision şi poţi dispune de banii tăi aşa cum doreşti. Dacă primeşti banii pe card în schimb, de fiecare dată când vrei să retragi o sumă din cont, ea este taxată de bancă. Pe lângă asta eşti taxat lunar cu câţiva lei doar pentru administrarea contului şi alte servicii bancare. Asta înseamnă că, pe măsură ce banca va mări tot mai mult comisioanele, vei avea o datorie tot mai mare către bancă, chiar şi în cazul în care nu ai contractat un credit! Prin urmare, în cazul dispariţiei banilor lichizi, absolut toţi oamenii de pe planetă vor deveni automat datori la bănci! Şi în caz că îţi pierzi locul de muncă sau te îmbolnăveşti şi nu mai poţi face faţă plăţilor, ai putea fi declarat chiar şi infractor.

Un alt aspect al trecerii exclusiv la plăţi electronice este acela că tot ceea ce deţii în materie de bani şi orice tranzacţii financiare faci, este făcut la vedere şi se află la dispoziţia statului (a se citi, Noul Guven Mondial). Nu mai poţi să pui bani la saltea, orice cadou vei face cuiva, sau vei primi, orice obiect personal vei vinde sau vei achiziţiona, totul va fi monitorizat de către stat, care îşi va putea lua partea după bunul plac, chiar şi fără aprobarea ta. Dacă plăţile electronice vor fi combinate cu tehnologia RFID şi cipurile implantabile în piele, în care pe lângă banii pe care îi deţii vor fi incluse şi toate datele tale personale, îţi poţi imagina gradul de sclavie şi controlul infernal la care va fi supus individul!

Vedeţi aici ce spune despre asta Alex Jones într-un interviu cu James Corbett! Multe lucruri interesante…

13 păreri la “Dispariţia banilor lichizi va însemna sclavie totală

  1. Pingback: Cum ne dam seama pentru ce trebuie sa luptam atunci cand vrem sa “Uniti salvam toata Romania!”? Sfaturi pentru oamenii de buna credinta (nom) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Israelul vrea să elimine banii lichizi din economie | Dan Tănăsescu

  3. Pingback: Uniţi salvăm toată România! | SANTINELA ORTODOXA

  4. Pingback: BITCOINS: STARTUL NOII ORDINI MONDIALE | Lupul Dacic

  5. Pingback: BITCOINS: STARTUL NOII ORDINI MONDIALE | .::: CALIN ADRIAN :::.

  6. Pingback: Libertatea noastra incepe sa fie tot mai urmarita si controlata | .::: CALIN ADRIAN :::.

  7. Pingback: Bitcoin – moneda digitala implementata de iluminatii pentru a crea o singura moneda la nivel mondial! Un motiv pentru care in Romania s-a limitat foarte mult platile in numerar! In acelasi timp moneda digitala Bitcoin devine foarte utilizata! | Făr

  8. Pingback: Moneda viitorului, BITCOIN, drumul catre Noua Ordine Mondiala - Believeit.ro

  9. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate | Lupul Dacic

  10. Pingback: CU CĂRȚILE PE FAȚĂ: ROMÂNIA REALĂ ESTE FALIMENTARĂ… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

  11. Joni

    Si ce este asa tragic traiesc in suedia unde coruptia este 0 si nu te fura nimeni pe strada pt ca nu ai ni un ban asupra ta ,nu inteleg de ce vedeti o pacoste asa mare lucrul acesta va e frica ca nu se mai poate fura,??sa trecem la civilizatie si noi sa nu traim in aceasi boala pe care romania o are de atatia ani „coruptia”care pare o boala fara tratament pt noi.

  12. Pingback: Bitcoin-ul, moneda digitală – o escrocherie care va duce la înrobire totală |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge