Cică Iisus era de fapt o ciupercă

By | 23 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

În cartea sa din 1970 „The Sacred Mushroom and the Cross” (Ciuperca sfântă şi crucea), cercetătorul britanic John M. Allegro  susţine, nici mai mult, nici mai puţin, decât faptul că Iisus ar fi fost de fapt numele unei ciuperci halucinogene.

În opinia sa, creştinismul îşi are originea în cultul fertilităţii, practicat de o societate secretă din vechime, care consta în ritualuri în care erau ingerate ciuperci halucinigene, ce ofereau viziunea „Minţii lui Dumnezeu”.

Într-o înregistrare de televiziune, Allegro susţine chiar că apostolii Mântuitorului nici măcar nu au existat, fiind vorba doar de mitologie. El îşi susţine teoria pe baza unor studii de etimologie ajungând până la limba vorbită de sumerieni.

Lucrările sale au fost intens contestate şi criticate de comunitatea ştiinţifică fiind catalogate ca senzaţionaliste şi neconvingătoare.

2 păreri la “Cică Iisus era de fapt o ciupercă

  1. archangel of justice

    Adica Flavius se referea la o ciuperca cand vorbeste despre un Iisus care a creat o miscare religioasa in Palestina si tinuturile de la Iordan?
    De fapt Allegro asta e una din nenumaratele varietati de rahat, care provoaca stari ciudatecelor ce vin in contact cu el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge