De ce a fost compromis Ioan Mang

By | 12 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Mai precis este vorba despre toţi miniştrii care au fost propuşi să preia portofoliul Învăţământului în noul guvern. Mi s-a părut de la început suspect modul în care fosta putere a încercat cu disperare să blocheze numirea miniştrilor la Ministerul Educaţiei, mai întâi atacând-o pe Corina Dumitrescu, apoi şi pe Ioan Mang.

Cum am mai spus, pe mine nu mă interesează, în cazul unui ministru, cât de somitate în lumea academică este el, sau dacă a plagiat sau nu, în acest caz fiind mult mai importante calităţile manageriale şi administrative. În ceea ce priveşte plagiatul aceasta este cel mult o problemă de etică şi deontologie.

Se pare însă că la Ministerul Educaţiei este ceva putred, pe care fosta guvernare doreşte să-l ascundă, sau măcar să întârzie dezvăluirea sa.

Că aşa stau lucrurile reiese şi din spusele ministrului Ioan Mang invitat aseară la emisiunea “Vorbe grele” realizată de Victor Ciutacu.

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang a declarat, vineri seara, la emisiunea “Vorbe grele” a lui Victor Ciutacu de la Antena 3, că din bugetul alocat Ministerului Educaţiei au dispărut circa 219 milioane de lei.

Banii, potrivit ministrului Educaţiei, ar fi fost transferaţi în fondul de garantare al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, care ulterior au fost transferaţi primarilor PDL printr-o Hotărâre de Guvern.

Sursa: DCNews

5 păreri la “De ce a fost compromis Ioan Mang

  1. coolnewz/Ratatouille

    Din ciclul cum să mai fracturăm un pic logica … Păi fratele meu, cine l-a pus să copieze?? Mang s-a compromis singur, nu l-a compromis nimeni. E de vină cine arată că asta este un impostor? Păi să vină el sau mă rog, ăștia care îi iau apărarea, și să demonstreze că nu este impostor. Chestia asta cu a trece sub tăcere impostura și a încerca să arăți cu degetul în altă parte este o strategie foarte foarte ieftină. Merge la prostit prostimea. Poate fi un indicator al targetului electoral totuși ;).
    Nu trebuie să fie un savant, aici îți dau dreptate. Dacă însă a fost pus în fruntea ministerului, a fost pus pe baza unor merite. Care sunt acele merite? O cariera didactică construită pe impostură? Mă rog, dacă atîta poate USL … asta e! Problema este că uite, colegii mei nu știu românește dar știi care-i faza?! Ca să vezi că ală este un plagiator impostor nu trebvuie să știi românește. 🙂 Este destul să citești fie și pe diagonală cele două (??) articole. Sau cele 8. Obesrvi că sunt întotdeauna număr par 🙂
    Or fi nereguli … se poate … dar nu este Mang în măsură să le „demaște”. Păi se compară ecourile numirii lui Funeriu cu ecourile numirii lui Mang. Păi lui Funeriu i-au luat interviu în Nature, au scris ziarele din toată Europa.
    Mă rog, a-i lua apărarea lui Mang, fie și indirect sau băgînd în față alte considerente, mi se pare … Mai bine tac!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Spioni?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu ştiu, dar parcă am mai spus: dacă a plagiat să-l schimbe şi gata, dar nu să se facă atâta circ pe tema asta ca să ascundă gunoiul lăsat de ei sub preş la Educaţie! De ce să distragem atenţia cu plagiatul lui Mang şi să nu analizăm şi treaba cu cele 219 milioane de lei deturnate de la acest minister? Şi acum cinstit, dacă îi iei la rând pe toţi profesorii universitari, câţi dintre ei nu au plagiat măcar o dată? Iar ăla care vine cu reclamaţiile este Emil Boc, profesorul de drept constituţional, care a încălcat Constituţia de cel puţin 12 ori cât a fost prim ministru! Hai să fim serioşi!

  3. coolnewz/Ratatouille

    Pai si aici acest impersonal „sa se faca circ” nu este corect: daca l-ar schimba nu ar fi circ! Sa-l schimbe pentru ca apoi sa putem vorbi in liniste despre cei 219.
    Eu despre ce nu stiu, nu prea vorbesc. Cu 219 milioane nu stiu decit din auzite. Dar ca ala este plagiat stiu sigur. Ca ala ma afecteaza personal, stiu sigur. Ca afecteaza imaginea Romaniei, stiu sigur.
    Nu m-as hazarda nici cu afirmatia cu profesorii care au plagiat. Pentru USL sau PDL nu mi-as pune cuvintul in joc, dar pentru multi din fostii mei profesori – da!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Spioni?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Circul e făcut de PDL. Dacă Mang va fi schimbat, mai mult ca sigur că şi următorului ministru propus i s-ar găsi ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge