Pentru că în aceste momente e la mare modă să postezi fotografii cu buletine şi ştampile de vot, am făcut şi eu o fotografie pe verso a cărţii mele de identitate, ca să vedeţi cât de conştiincios sunt ca cetăţean şi cât de implicat sunt în viaţa politică a ţării.
După cum vedeţi, în ultimii 20 de ani nu am lipsit de la niciun scrutin electoral! 😀
PS: Fotografia am făcut-o acasă, nu la secţia de votare, că doar ştiţi că acolo nu e voie cu aparate foto!
Felicitari! 🙂
Miza politicienilor e uriaşă, şi de fapt nu a lor ci a celor care îi susţin. FMI nu joacă poker cu ochii legaţi şi ştie deja ce vor face ai noştri, indiferent de culoarea politică. Se respectă agenda în continuare iar faptul că o guvernare (toate adică, până acum) vinde şi înstrăinează nu surprinde pe nimeni; era condiţia stabilită pentru a ajunge la putere. FMI nu-şi pierde clienţii doar pentru că unii cetăţeni merg la vot. Nici nu riscă prosteşte, cum ni se lasă noua impresia: pomeni electorale, buletine de vot false prin autobuze, sau prostirea celor din diaspora. Voturile se fură strict centralizat, şi s-ar putea sa fie falsificate cu mult înaintea alegerilor, în altă ţară chiar. În America aia care l-a impus pe Băsescu?
Fraudând centralizat, se nimeresc mai multe dintr-o lovitură:
1.Pe termen scurt, şi direct legat de alegeri:
-rezultatele sunt “sigure”, nu mai atârnă de câteva mii de alegători care riscă să schimbe viitorul. Nu joacă nimeni sume imense de aiurea; jocurile de noroc sunt pentru populaţie în timp ce politicienii stabilesc viitorul.
-nu riscă nimeni un flagrant, de exemplu un autobuz cu voturi care are accident şi oops, s-ar buletinele din el. O spun glumeţ dar se înţelege ideea.
2.Pe termen lung:
-statul blamează cetăţenii pentru propria soartă. Discursul victimizant, iubit de băsel, susţine că oamenii îşi merită soarta. Genul ăsta de inferenţe ţine de o mentalitate. Astfel, lovitura e dublă: oamenii pierd înfrânţi de furtişag, dar sunt acuzaţi că au primit pomeni ca milogii. Sau că au fost de dreapta şi au votat, cei din alte ţări, păcăliţi de televiziuni.
Statul externalizează răspunderea pentru fraudă, exagerând internalizarea pe care ar trebui s-o aibă populaţia.
Cred că se operează în ambele sensuri, iar manipularea, dezinformarea, “mita” electorală sunt doar ca să justifice rezultatul prin frauda centralizată.
vad ca esti la fel de perseverent ca si mine,bravo.Ce comentariu lung are cel di fata mea :)))
Bucur´s last blog post ..Unguru’ Bulan – Jubileul Reginei