Ce-i asta, şantaj economic?

By | 4 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Vă mai amintiţi, acum două luni, la doar câteva zile de la instalarea guvernului condus de Victor Ponta, cum creştea euro de la o zi la alta şi propaganda băsistă arunca vina recesiunii, începute încă de anul trecut, pe seama guvernării USL?

Ieri, după evenimente furtunoase din Parlament, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, făcea declaraţii în care afirma că această situaţie va afecta modul în care România este privită de pieţele financiare. Şi iată că pieţele financiare au reacţionat!

Cursul de referinţă a urcat la 4,4715 lei/euro şi a atins un nou maxim istoric, într-o piaţă în care BNR a intervenit indirect prin vânzări de euro pentru a încetini deprecierea leului, cauzată de ordine de cumpărare plasate de jucători străini pe fondul tensiunilor politice din România.

În urmă cu câteva ore, cursul urcase la peste 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei, iar BNR a intervenit pentru a tempera deprecierea leului, pe fondul aversiunii la risc a jucătorilor străini, cauzată de instabilitatea politică din România după ce USL a schimbat marţi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Sursa: Adevărul

Nu ştiu ce părere aveţi voi despre asta, dar mie îmi lasă impresia că România este supusă, din nou, unui şantaj economic.

0 păreri la “Ce-i asta, şantaj economic?

  1. coolnewz/Ratatouille

    pai sa-ti explic. Schema logica este foarte simpla, ceva de genul: ai varsat apa pe masa, rezulta masa e uda. ok?
    cind intr-o tara nu te poti baza pe nimic pentru ca i se scoala unuia sa schimbe tot si oricum, atunci tara aia este impredictibila. Cind este impredictibila, are un risc mare. Cind o tara este riscanta, moneda se devalorizeaza, banii la care are acces se scumpesc si tot. Ala nu a amenintat, ci doar a spus: daca versi apa pe masa, masa va fi uda.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Au fost odată cozile pentru vize. București, 1998.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu am nevoie de explicaţii gen grădiniţă, pentru că ştiu mai bine decât tine cum stau lucrurile atât sub aspect economic cât şi politic. 🙂

  3. Alex

    Santajul a fost constant, cu variatii, si facut, vorba aia, din pix. Bancile nu sunt „de stanga” sau „de dreapta”, incat sa riste pierderi daca intr-o tara iese mai stiu eu ce partidut la putere.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Cum comentam şi la un alt articol, ca şef de guvern ai două opţiuni: ori vinzi ţara, ori situaţia va ajunge ca în Siria, Libia sau fosta Iugoslavie, cu război civil şi bombe americane.

  5. Dan Tănăsescu Post author

    @ChavaLito^: Apropo, ştiai că site-ul HotNews, unde ai citit tu articolul, e oficina lui Băsescu?! 😆

  6. Dan Tănăsescu Post author

    De Dan Tăpălagă ai auzit? Dacă te uiţi pe B1 TV o să-l vezi adesea făcând propagandă pro Băsescu. El este şef la HotNews. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge