De ce îl sprijină SUA şi UE pe Băsescu

By | 13 august, 2012
Distribuie prietenilor!

E foarte simplu: pentru că a promis…

Sigur, nu e o noutate în Uniunea Europeană cedarea de suveranitate, odată devenit membru al Uniunii… chiar aşa cum am făcut-o noi în 2007, am cedat suveranitatea asupra politicii agricole comune, este partea hard a cedarii de suveranitate, dar toţi ştim că este şi un exerciţiu soft în ceea ce priveşte cedarea de suveranitate, spre exemplu: agenda UE 2020 stabileşte standarde pentru educaţie. Nu-i treaba Uniunii Europene, dar se fac politici mai puţin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate pentru exerciţiul soft de la nivel european.

Deci s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficientă. Şi pasul următor va trebui să-l facem destul de repede. Destul de repede pentru că aici nu mai este vorba de interesul naţional. Discutăm de un interes european. Şi eu nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei. Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene. Pentru că trebuie să recunoaştem: după această criză, capitalismul nu mai poate rămâne la fel.Vom avea un alt fel de capitalism.

De la minutul 6:40…

O părere la “De ce îl sprijină SUA şi UE pe Băsescu

  1. Pingback: Angela Merkel sustine si finantează federalizarea Republicii Moldova, un proces care sa impiedice Unirea cu tara mama, Romania. | .::: CALIN ADRIAN :::.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge