Proteste împotriva austerităţii pe naiba!

By | 26 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Zilele acestea au fost proteste ample în Spania şi chiar în acest moment au loc lupte de stradă la Antena, în Grecia.

De fiecare dată însă mass-media manipulează şi dezinformează, atunci când prezintă ştiri şi relatări despre aceste mişcări sociale. Ni se spune constant aceeaşi poezie propagandistică şi anume că “cetăţenii protestează împotriva măsurilor de austeritate”.

Formularea asta şireată am auzit-o nu numai în cazul protestelor din Grecia, Spania, Italia sau Franţa, ci inclusiv în cazul protestelor din România de astă iarnă. Presa străină titra constant că cetăţenii din România sunt revoltaţi de “măsurile de austeritate” impuse de regimul lui Traian Băsescu.

Prezenţa cuvântului “austeritate” alături de “măsuri” are ca scop să dea un aer de sobrietate şi seriozitate, adică guvernele încearcă să impună nişte măsuri de disciplină, “dure dar necesare” pentru a corecta “derapajele” economice şi pentru a tempera apetitul populaţiei pentru “consum excesiv pe datorie”.

Dar asta e doar o minciună şi o manipulare ordinară, practicate la nivel mondial. Oamenii nu se revoltă împotriva măsurilor de austeritate, ci împotriva corupţiei, împotriva fraudei şi furtişagurilor făcute de Finanţa Mondială în complicitate cu guvernele, care transferă costurile acestor hoţii fără măsură pe seama populaţiei, tot mai sărăcite şi tot mai frustrate de nevoile ei de bază.

4 păreri la “Proteste împotriva austerităţii pe naiba!

  1. Sorin

    Ce e si mai grav e ca mass-media si dezbina, spunand ca grecii sunt lenesi si din cauza lor a intrat europa in criza!

  2. Pingback: Ξένα δημοσιογραφικά μπλογκ για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα | JusticeForGreece

  3. Pingback: Ξένα δημοσιογραφικά μπλογκ για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα « Ένας Έλληνας

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge