1. Nu fuma. Cercetările au arătat că fumatul unei singure ţigări după mâncare este comparabilă, ca efect, cu fumatul a 10 ţigarete, crescând riscul de cancer. (Deoarece cantitatea de sânge creşte din cauza digestiei, iar astfel absorbţia nicotinei şi a celorlalte componente ale ţigării este mult accelerată – n.t.)
2. Nu mânca fructe imediat după masă – astfel te vei balona imediat. (Fructele îşi încep descompunerea în stomac foarte rapid, producându-se fermentaţia. Astfel, celelalte alimente consumate nu vor mai putea fi digerate corect şi complet – n.t.). Fructele se consumă la 1 – 2 ore după masă, sau cu maxim o oră înainte de masă.
3. Nu bea ceai – deoarece conţine o cantitate ridicată de acid şi astfel va fi blocată digestia proteinelor din mâncare (carne, ouă, etc.) (n.t. – aceeaşi situaţie e valabilă şi în cazul consumului de cafea şi a băuturilor alcoolice, cu menţiunea că, în aceste cazuri, este stimulată producţia de enzime pancreatice, care în acest moment al digestiei pot provoca pancreatită.)
4. Nu slăbi cureaua de la pantaloni – astfel intestinul se poate răsuci şi poate produce blocaj. (n.t. – ca medic nu cred asta deoarece, după o masă copioasă, o curea strânsă poate provoca reflux gastro-esofagian. Cel mai indicat ar fi să nu se mănânce „copios”)
5. Nu face duş imediat după masă – apa caldă produce vasodilataţie, iar sângele, de la nivelul tractului digestiv, este readus la nivelul extremităţilor, încetinindu-se digestia.
6. Nu face plimbare – se spune că, dacă mergi 100 de paşi după masă, vei trăi 99 de ani. De fapt, la fel ca şi în cazul duşului, sângele va iriga extremităţile, în detrimentul aparatului digestiv, cauzând indigestii şi o diminuare a absorbţiei nutrienţilor din mâncare.
7. Nu te culca imediat – altfel se favorizează stagnarea mâncării în stomac şi intestine şi apariţia de infecţii la acest nivel. (trad. E.K.)
De pe Facebook.