Regionalizarea face jaful mai uşor

By | 13 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Aseară am surprins un fragment dintr-o dezbatere desfăşurată la TVR, având ca temă regionalizarea României. Se pare că există interese uriaşe legate de acest obiectiv, ce depăşesc cu mult graniţele naţionale.

În emisiunea respectivă, două cucoane, ce se prezentau ca fiind mari experte în domeniu, vorbeau despre studii şi anchete, făcute pentru a afla opinia cetăţenilor români şi foloseau frecvent cuvântul „majoritatea” pentru a sugera că practic toată lumea este de acord cu regionalizarea.

Am stat şi m-am gândit, de ce este atât de importantă această regionalizare, în fapt o împărţire administrativă a României, echivalentă cu fragmentarea statului naţional unitar. Îmi dau seama acum, că este promovată nu numai de Băsescu şi ai lui, ci şi de actuala putere, de UE şi chiar de americani.

Am ajuns la concluzia că regionalizarea nu este făcută în beneficiul poporului român, al statului, al UE, nici măcar al maghiarilor de aici sau din Ungaria, ci pentru marile corporaţii transnaţionale. Imaginaţi-vă că România ar fi deja regionalizată. În acest caz, la Roşia Montană, „Gold Corporation” nu ar mai trebui să convingă o ţară întreagă de oportunitatea începerii exploatării miniere, ci lupta de convingere s-ar da doar cu câţiva ţărani, rătăciţi prin munţi, slab informaţi şi înfometaţi de sărăcie. De asemenea, e mult mai uşor să corupi câţiva funcţionari locali, decât să plăteşti şpăgi uriaşe la administraţia centrală, pentru a obţine un contract, o concesiune, sau un aviz.

Dacă nu v-aţi trezit până acum, aflaţi că în lumea globalizată în care trăim, jocurile nu se mai fac pentru ţări, guverne, sau politicieni, cu atât mai puţin pentru popoare, ci totul este planificat, organizat şi dirijat în folosul multinaţionalelor, cartelurilor, instituţiilor bancare internaţionale şi implicit al celor care le controlează. Regionalizarea României nu are alt scop decât acela de a uşura efortul corporaţiilor de a controla şi acapara resursele naturale, economice şi umane, care încă ne mai aparţin, cât de cât.

5 păreri la “Regionalizarea face jaful mai uşor

  1. Sorin

    O sa fie foarte nasol, fiecare regiune o sa apartina unei corporati.
    Ese din ce in ce mai rau in Romania si nu stiu daca mai putem scapa de sclavia asta, chiar daca punem mana pe arme, vin americani si ne bombardeaza.

  2. haladytu

    Nu realizezi ca orice ai scrie delirezi cronic cu idei de persecutie avand forme „interesante” de manifestare? Iti repeti ideile ca orice maniac disperat si nebagat in seama.

  3. hagi tudose

    Acum vreo 6-7 ani participam la simpozionalele unei multinationale.Pentru ca numarul celor amagiti de planurile perverse ale mutinationalei crestea de la un simpozion la altul,ne-au impartit pe zone geografice ca sa nu putem coaliza intre noi si prin urmare,toate sedintele ce au urmat s-au facut pe regiuni geografice astfel incit…opozitia a disparut !
    Asa va fi si cu furatul banilor publici,toata hotia va fi la nivel de regiune,nu vei avea unde reclama,guvernul nu va avea nici o raspundere.

  4. Pingback: Am stat şi m-am gândit, de ce este atât de importantă această regionalizare, în fapt o împărţire administrativă a României,… | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge