Milostenia ca formă de vanitate

By | 14 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Suntem în plină perioadă a sărbătorilor de iarnă şi ca de obicei, Internetul e plin de campanii şi acţiuni de caritate, în care corporatiştii şi snobii, între două alergături cu maşina pe la hypermarketuri, pentru a-şi umple portbagajul cu de toate, fac apeluri şi îndemnuri la acţiune, pentru a aduna vechiturile de prin casă şi a le împacheta frumos, pentru a fi expediate copiilor săraci, sau amărâţilor care nu se pot bucura de „spiritul Crăciunului”.

Toată această frenezie nu mi se pare deloc a fi rezultatul altruismului, compasiunii, sau altui sentiment nobil şi dezinteresat, din partea celor care pretind că fac parte din clasa de mijloc. Este mai degrabă o modalitate facilă de a-şi gâdila orgoliul, de a-şi demonstra, lor şi celorlalţi, că sunt bogaţi, superiori şi generoşi.

Dăruind lucruri de care nu mai ai nevoie, e ca şi cum ai spune: „Sunt atât de prosper, încât îmi permit să dăruiesc săracilor ce îmi prisoseşte. Şi pe deasupra mai am şi un suflet nobil!” 😀

O părere la “Milostenia ca formă de vanitate

  1. haladytu

    Nu realizezi ca orice ai scrie delirezi cronic cu idei de persecutie avand forme „interesante” de manifestare? Iti repeti ideile ca orice maniac disperat si nebagat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge