Pentagonul intenţionează să organizeze o reţea de spionaj uriaşă care să rivalizeze cu CIA

By | 14 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Pentagonul plănuieşte să trimită sute de spioni suplimentari peste hotare, ca parte a unui plan ambiţios de a organiza o reţea de spionaj care să rivalizeze cu CIA ca mărime, au comunicat oficialii americani.

Proiectul are ca scop transformarea Defense Intelligence Agency (DIA), care a fost dominată în ultimul deceniu de cerinţele a două războaie, într-un serviciu de spionaj concentrat pe ameninţările emergente şi aliniată mai îndeaproape cu CIA şi comando-urile militare de elită, relatează Washington Post.

Potrivit raportului, atunci când expansiunea va fi completă, se aşteaptă ca DIA să aibă nu mai puţin de 1.600 „recrutori” în poziţiile din întreaga lume, un total fără precedent pentru o agenţie a cărei prezenţă în străinătate a ajuns la un număr de trei cifre în ultimii ani.

Oficialii americani au declarat că dezvoltarea va fi desfăşurată totuşi pe o perioadă de cinci ani de implementare a unei noi generaţii de agenţi clandestini, se menţionează în continuare.

Potrivit raportului, aceştia vor fi instruiţi de către CIA şi vor lucra frecvent cu Comandamentul Comun pentru Operaţiuni Speciale al Statelor Unite, dar îşi vor primi misiunile de spionaj de la Departamentul Apărării.

Sursa

4 păreri la “Pentagonul intenţionează să organizeze o reţea de spionaj uriaşă care să rivalizeze cu CIA

  1. haladytu

    Nu realizezi ca orice ai scrie delirezi cronic cu idei de persecutie avand forme „interesante” de manifestare? Iti repeti ideile ca orice maniac disperat si nebagat in seama.

  2. Pingback: Pentagonul intenţionează să organizeze o reţea de spionaj uriaşă care să rivalizeze cu CIA | NewsInfo1000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge