Statele Unite îndeamnă Marea Britanie să rămână în UE

By | 10 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Pe fondul îngrijorărilor crescânde că Regatul Unit ar putea abandona Uniunea Europeană, administraţia Obama a declarat public că este în interesul Statelor Unite să vadă Marea Britanie ca parte a blocului european. Mulţi văd însă această mişcare ca pe un amestec în dezbaterea naţională.

Comentariile de la Washington vin cu câteva zile înainte ca prim-ministrul britanic David Cameron să ţină un discurs în care este de aşteptat să propună organizarea unui referendum asupra locului ocupat de Marea Britanie în blocul celor 27 de ţări membre.

Philip Gordon, secretar adjunct pentru Afaceri Europene la Departamentul de Stat, a avertizat că ar exista anumite consecinţe pentru Marea Britanie în cazul în care aceasta părăseşte uniunea sau joacă un rol mai mic în cadrul acesteia.

„Salutăm o Uniune Europeană deschisă spre exterior, cu Marea Britanie în componenţa sa. Beneficiem atunci când UE este unitară, vorbind pe o singură voce, şi axată pe interesele noastre comune din întreaga lume şi din Europa. Dorim să auzim o voce britanică puternică în acea Uniune Europeană, aceasta este în interesul american”, a declarat el în timpul unei vizite la Londra de miercuri.

Sursa: RT

Întrebarea este, ce interese deosebite are Washington-ul, legate de rămânerea Marii Britanii în UE? Nu cumva asta dovedeşte că britanicii sunt calul troian american în cadrul Uniunii?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge