Românii care nu mai sunt români

By | 3 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

În discuţiile mele pe reţelele de socializare întâlnesc frecvent o serie de comentatori, de obicei aprigi susţinători ai lui Traian Băsescu şi foarte porniţi împotriva României, care utilizează expresii de genul “voi românii”, “poporul ăsta de puturoşi”, “la voi la Românika”, “frumoasă ţară, păcat că e locuită”, “sunteţi un popor de înapoiaţi” etc. de parcă ei ar fi cumva în afara poporului român şi în afara acestei ţări şi singurul punct comun cu acestea ar fi faptul că sunt vorbitori de limba română.

Dacă în cazul celor care locuiesc în străinătate de ani buni şi au fost îndoctrinaţi cu propagada de acolo, mai e cum mai e, este total de neînţeles cum pot vorbi în acest fel despre ţara şi neamul lor unii indivizi care chiar locuiesc în România!

Mă întreb prin ce proces psihologic de spălare a creierului au trecut aceşti oameni, de au ajuns să se considere străini de propriul popor şi de ţara în care s-au născut?

5 păreri la “Românii care nu mai sunt români

  1. ChavaLito^

    stiu ca am intalnit in toate tarile in care am fost romani care faceau afirmatii de genu asta „dute ca nu ma mai intorc veci in tara aia de rahat” „suntem ultimii” si tot felu de afirmatii jignitoare la adresa tarii noastre,si sincer sa fiu nu am vazut o tara in care sa vezi peisaje cultura si mancare ca a noastra,ce am observat e ca propaganda asta a inceput din momentul in care am „aderat” la UE

  2. Maria

    Tara aceasta are o vibratie energetica deosebita…(cel putin asa am simtit eu…) De cate ori ma intorceam acasa odata ce aterizam si calcam pamantul romanesc ma cuprindea o bucurie nespusa. Dau sa cred ca prorocirile unora legate de Romania sunt chiar adevarate. Si cum in lumea asta nimic nu e vesnic decat Dumnezeu…
    Sa auzim numai de bine si sa fim optimisti!!!!

  3. Horea

    De 33 ani traiesc in SUA. Cercetez si dau mai departe toate noutatile depre Romania, cum e vanata, furata, distrusa si demolata aceasta tara. Un individ de 80 de ani, din lista mea de e-mailuri caruia i-am trimis regulat noutati, mi-a raspuns recent sa nu-l mai plictisesc cu aceste e-mailuri „tendentioase”. Multe gunoaie sunt printre noi. Nu ne mai putem baza pe aproapele nostru. De aceea nu astepta nimic de nicaieri ci mergi mai departe singur, fa-ti drumul tau, si intr-o zi acesta se va alinia cu alte milioane. Atunci vom avea o natiune. Intr-un an voi fi acasa D E F I N I T I V.

  4. Ovidiu

    @ ChavaLito
    Ai spus ca nu ai vazut vreo tara care sa aiba peisajele, mancare si cultura de la noi. Pe ce iti bazezi afirmatiile? Cumva pe propriul subiectivism?
    Cand faci afirmatii de acest gen, trebuie sa clarifici unele chestii precum:
    1. Cate tari ai vizitat si pe ce criterii ai comparat ce ai vazut acolo cu ce e aici? Vorbeai de peisaje unice in Romania…in cate alte tari ti-ai incaltat bocancii de drumetie si te-ai dus efectiv in natura? Cum ai cuantificat tu insusirile peisajelor straine vs celor autohtone si cum ai calculat de ti-a rezultat ca ce e aici nu e si prin alte parti?
    2. Daca in tara mea coruptia e in top, serviciile sociale sunt la pamant, Joburile sunt stresante, salariile sunt de kkt, superiorii si patronii te exploateaza, te tin peste program si te umilesc etc, sa inteleg ca n-am voie sa fiu revoltat pe tara asta si pe conducerea ei? Daca oamenii din tara X nu dau doi bani pe tine, pe sentimentele tale, pe visurle si asteptarile tale, sa inteleg ca n-ai voie sa declari ca situatia e una de rahat?
    Sunt de acord ca nu trebuie sa generalizam, caci nu toti romanii sunt asa, insa cand ti-o iei in mod regulat numai intr-o anumita zona, nu stiu cum sa-ti spun dar parca tinzi sa nu mai ai la inima acea zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge