Rromii sunt viitorul electorat de dreapta al lui Băsescu

By | 24 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

De când Traian Băsescu şi-a declarat public, în episodul intitulat “la perdeluţă”, intenţia de a crea o nouă mişcare politică, de dreapta şi oamenii săi au înfiinţat “Mişcarea Populară”, multă lume probabil se întreabă pe ce electorat se va baza această construcţie politică, având în vedere cât de mult îl iubeşte poporul român pe domnul guvernator.

Ei bine, ca un mare jucător şi descurcăreţ ce este, Băsescu a găsit deja soluţia. Pentru că cei câţiva băsişti fanatici, la care mai putem adăuga eventual aproape un milion de unguri, nu ar fi deloc suficienţi pentru “refacerea dreptei autentice”, soluţia de completare a bazinului electoral ar fi aceea a umplerii sale cu rromi.

Numărul deloc de neglijat al rromilor poate reprezenta un bazin electoral util pentru orice construcţie sau candidat politic, care ştie să-i manevreze pentru a obţine voturi. Cu atât mai mult, cu cât statisticile arată că 80% din rromii din România trăiesc la limita subzistenţei. Traian Băsescu ştie cel mai bine acest lucru, din campaniile trecute, când Florin Cioabă a activat ca agentul său electoral. Lipsit de maşinăria de partid a PDL-ului, şeful statului vrea să îşi construiască un nou bazin electoral, bazat pe susţinerea rromilor, mai ales că se apropie cu paşi repezi alegerile europarlamentare, la care candidează şi fiica sa cea mică. Şi pentru că voturile rromilor îi sunt absolut necesare ca să obţină un nou mandat de europarlamentar, EBA susţine demersul regelui Cioabă, care vrea ca fiecare rrom să fie „înmatriculat”, primind o legitimaţie. Drept dovadă că este trup şi suflet alături de populaţia rromă, Elena Băsescu a spus, la începutul acestei luni, la Congresul Internaţional al Rromilor, printre altele, că aceştia ar trebui să aibă „documente de proprietate pe casele” pe care le deţin.

Nu doar EBA are nevoie de susţinerea politică a romilor, ci şi ceilalţi acoliţi ai preşedintelui, care vor candida pentru un fotoliu în Parlamentul European: Monica Macovei şi Cristian Preda. Bazinul electoral pe care Traian Băsescu îl pregăteşte nu serveşte numai aspiranţilor la un mandat de europarlamentar, ci şi membrilor fundaţiei „Mişcarea Populară”. În acest fel, se pregăteşte terenul pentru ca toţi consilierii prezidenţiali şi celelalte persoane cu aspiraţii politice care s-au înscris în Mişcare să se poată baza pe milioane de voturi din partea romilor, în contextul viitoarelor alegeri electorale, în special atunci când fundaţia va deveni partid politic. Astfel, Traian Băsescu va avea sprijinul votanţilor romi în defavoarea celor care rămân sub umbrela PDL.

Sursa: ZiuaNews

Păi cine sunt cei mai de dreapta cetăţeni ai României, dacă nu rromii? Majoritatea sunt oameni proactivi, orientaţi spre afaceri şi activităţi lucrative, vajnici susţinători ai economiei de piaţă, statului minimal şi luptători înfocaţi pentru eliminarea taxelor şi ajutoarelor sociale… deci de “dreapta adevărată”, ce mai! Milton Friedman, dacă nu ar fi fost evreu american, cu siguranţă că ar fi făcut parte din etnia rromă!

Conform estimărilor Băncii Mondiale, în România ar exista, neoficial, circa 3 milioane de rromi şi având în vedere rata natalităţii în cadrul etniei, într-un viitor nu prea îndepărat România şi-ar putea schimba numele în Rromania, Traian Băsescu putând fi astfel reales, fără probleme, în calitate de Bulibaşă suprem şi mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge