Bulgarii protestează împotriva exploatării gazelor de şist în România

By | 4 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Locuitori din oraşul Dobrici şi din alte localităţi din nord-estul Bulgariei îşi vor exprima solidaritatea cu protestele din România împotriva explorării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Sintia Nedialkova, care organizează acţiunea de protest, a declarat că miercuri, în jurul orei 12, demonstranţii se vor afla la punctul de trecere a frontierei Durankulak-Vama Veche, unde speră să se întâlnească cu manifestanţii din România împreună cu care să protesteze împotriva exploatării gazelor de şist.

Insistăm ca autorităţile române să interzică fracturarea hidraulică, metodă care ar polua apele din Dobrogea, atât în România, cât şi în Bulgaria. Aceasta este cauza vieţii mele şi nu voi renunţa înainte ca Chevron şi toate celelalte companii care vor să exploateze gazele de şist să plece de pe pământul nostru. “Nu ne dăm nici pământul, nici apele. Îi îndemn pe românii să vină într-un număr cât se poate de mare la frontieră ca să ne unim eforturile. Toată lumea a înţeles că această tehnologie este dăunătoare, numai guvernele se prefac că nu înţeleg acest lucru”, a mai spus dna Nedialkova.

Sursa: Capital

Vă daţi seama în ce hal a ajuns ţara noastră, dacă bulgarii au decis să protesteze, văzând că autorităţile române pur şi simplu îşi ignoră proprii cetăţeni, cu un tupeu şi o nonşalanţă incredibile?!

3 păreri la “Bulgarii protestează împotriva exploatării gazelor de şist în România

  1. Pingback: Proteste in toata tara pentru viata si natura 5 iunie 2013. Romania iese in strada, manifestatii, miting de ziua mondiala a mediului (pol135) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge