Cum ne mai scoate statul banii cu japca din buzunar

By | 23 iulie, 2013
Distribuie prietenilor!

Într-o ţară condusă de politcieni patrioţi, nu infractori şi trădători de neam, veniturile la buget sunt asigurate prin stimularea economiei, a afacerilor productive, aceasta realizându-se printr-un cadru legislativ adecvat şi condiţii care să încurajeze cetăţenii să dezvolte afaceri pe cont propriu sau activităţi aducătoare de venituri.

Din păcate în România nici pe departe nu poate fi vorba de aşa ceva! Aici lucrurile se rezolvă prin creşterea taxării populaţiei, fără să se ţină cont de nivelul de sărăcie, vârstă sau posibilitatea de a activa pe piaţa muncii.

Reţeta e simplă: atunci când statul sau administraţia locală se uită în puşculiţă şi vede că banii pe care îi are nu sunt în cantitate satisfăcătoare, mai dă o lege sau o ordonanţă, care obligă cetăţenii să se caute prin buzunare de bani şi să mai umfle bugetele instituţiilor de stat sau conturile unor firme clientelare care de obicei îşi exprimă recunoştinţa la alegeri sau printr-un comision consistent la cine trebuie.

Nu mă gândesc acum la taxele cu care deja ne-am obişnuit cu toţii şi care sunt la fel de intutile pentru binele public, cum ar fi taxa de drum, taxa pe poluare, taxa verde pe care o plătim la factura de curent sau accizele care ne dublează preţurile la multe produse de care avem nevoie. Este vorba de biruri mai recente care au fost impuse prin lege din nevoia de a mai jecmăni puţin cetăţenii de ultimele economii şi venituri care le-au mai rămas.

Am fost obligaţi să facem asigurare pentru locuinţă, deşi nu ne foloseşte practic la nimic trebuind să fie completată cu o asigurare facultativă.

Mai recent am auzit că se pregăteşte o lege care să-i oblige pe medici să-şi facă asigurare de malpraxis.

S-au mărit taxele judicare în mod inutil şi nejustficat după părerea mea.

Cuantumul sumelor achitate ca TAXĂ DE TIMBRU în 2013 va fi majorat în unele cazuri şi de 25 de ori, timbrul judiciar va fi eliminat, urmând să fie introdusă şi obligativitatea achitării TAXELOR DE TIMBRU pentru unele categorii de cereri care în prezent sunt scutite de la plată.

Sursa: Gândul

O chestie de asemenea inutilă şi care are ca efect îmbogăţirea unor firme făcute repede în acest scop este obligativitatea de a obţine certificat enrgetic pentru locuinţele care sunt vândute sau închiriate.

Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusă prin Legea 159/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Actul normativ a fost publicat pe 20 mai în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare vineri, 19 iulie.

Potrivit noilor reguli, proprietarul sau administratorul unei clădiri sau unităţi de clădire (apartament) va fi obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, anterior perfectarii contractului, o copie a certificatului energetic, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii.

Sursa: InCont.ro

Din câte am înţeles acest certificat este făcut după ureche şi nu reflectă nişte parametri tehnici reali. Deci e vorba doar de bani aruncaţi în vânt, pentru că statul vrea să ne facă viaţa mai grea şi să mai extragă mişte bani din sărăcia publică.

Dacă stai în Bucureşti şi ai câine, eşti obligat să îl castrezi şi să îi pui cip de urmările pe banii tăi şi să îl înregistrezi la ASPA. Dacă nu, iei amendă 3000 de lei.

Hotărârea CGMB privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, care prevede, printre altele, ca persoanele care deţin câini au la dispozitie şase luni pentru a-i declara la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protectia Animalelor (ASPA) se aplică din 8 iulie.

Răzvan Băncescu a precizat că persoanele care deţin câini mai mari de patru luni trebuie sa îi declare la ASPA până în ianuarie 2014. Proprietarii care vor fi găsiţi, în urma reclamaţiilor primite de la cetăţeni sau în cadrul acţiunilor din teren desfăsurate de ASPA după termenul din ianuarie 2014, vor fi amendaţi cu 3.000 de lei, potrivit Mediafax.

Sursa: InCont.ro

Deci ai mai multe opţiuni: ori îţi castrezi câinele şi îi pui cip ca la roboţi să îl urmărească ăia de la ASPA prin satelit, fie nu îl castrezi dar plăteşti impozit 150 de lei pe an, fie nu faci nimic din toate astea şi plăteşti amendă 3000 de lei. De asemenea, dacă vrei să adopţi mai mult de un câine trebuie să plăteşti o taxă de 150 de lei pentru fiecare exemplar în plus.

Ei spun că vor să rezolve problema câinilor comunitari, dar de fapt scopul e să te mai stoarcă puţin de bani şi să facă nişte şmecheri de veterinari afaceri de milioane cu cipuri, tag-uri, ineluşe, castrări şi alte chestii aducătoare garantate de “mălai”. Să sperăm că în viitor nu ne vor obliga să implantăm cipuri şi copiilor!

Cardurile de identitate în formatul actual vor fi schimbate cu carduri biometrice sau normale, dar în noul format european. Alţi bani, altă distracţie.

Parlamentarii au adoptat, recent, noi reglementări în ceea ce priveşte eliberarea noilor documente de identitate. Mai exact, buletinele electronice se vor elibera începând din 1 aprilie 2014, şi nu din 1 iulie 2013, asa cum era prevăzut iniţial, scrie avocatnet.ro.

„Până la data de 31 martie 2014 se va realiza o platformă-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate şi punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate şi a cărţii electronice de rezidenţă”, se arată în actul normativ publicat vineri.

Sursa: Realitatea

Noile acte de identitate vor avea valabilitatea de doar 5 ani, deci va trebui să fie schimbate mai des.

Aş putea continua aşa cu multe alte exemple, dar cred că e suficient ca să ne dăm seama că nu trăim într-un stat democratic, ci unul de tip fanariot, care ne ia banii cu japca din buzunar prin simpla adoptare a unor legi.

3 păreri la “Cum ne mai scoate statul banii cu japca din buzunar

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Cum ne mai scoate statul banii cu japca din buzunar | NewsInfo1000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge