Cercetătorii germani cred că ceaiurile de plante pot fi cancerigene

By | 21 august, 2013
Distribuie prietenilor!

Cercetătorii de la Institutul Federal din Berlin pentru evaluarea riscurilor din cadrul Ministerului pentru Protecţia Consumatorului, Alimentaţiei şi Agriculturii din Germania au făcut nişte teste din care, zic ei, a rezultat că mai multe specii de plante medicinale ar conţine compuşi chimici cancerigeni.

Institutul a raportat că au fost supuse testelor peste 220 de sortimente de ceaiuri de plante disponibile în comerţ şi în multe dintre acestea s-a descoperit un nivel neaşteptat de mare de alcaloizi de pirolizidină. Acesta este un grup de compuşi chimici de origine vegetală, cu proprietăţi cancerigene.

Alcaloizii de pirolizidină sunt sintetizaţi de multe plante ca mod de apărare împotriva dăunătorilor. Prin eficienţă, adică prin toxicitate, unele dintre aceste substanţe depăşesc de departe toate pesticidele produse artificial.

Sursa: Realitatea

Ei, cum naiba vine asta? Adică până şi plantele medicinale, pe care oamenii le folosesc de sute sau mii de ani pentru a se vindeca, au ajuns să fie cancerigene?! După ce Codex Alimentarius a declarat usturoiul, menta şi pătrunjelul droguri de categoria a 4-a, acum a venit rândul şi plantelor medicinale să fie scoase de pe lista remediilor naturale! Mie asta mi se pare un sabotaj al terapiilor naturiste pentru a nu mai face concurenţă chimicalelor costisitoare comercailizate de marile companii farmaceutice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge