Cum sunt exterminaţi câinii abandonaţi în Japonia

By | 6 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Anual japonezii abandonează pe străzi circa 300.000 de câini, pe care susţin că nu îi mai pot întreţine. Aceştia sunt adunaţi imediat şi eutanasiaţi în camere de gazare automatizate, apoi sunt duşi la incinerare.

Dacă asta e situaţia într-o ţară considerată civilizată şi mult mai bogată ca a noastră, atunci de ce noi suntem acuzaţi că abandonăm câinii pe străzi şi nu avem grijă de ei, în condiţiile în care aproape toţi câinii de pe străzile din România sunt maidanezi, nu câini de rasă!?

Dacă japonezii nu îşi pot permite să ţină un câine, atunci cum de noi, în condiţiile de sărăcie în care trăim, nu ne abandonăm animalul de companie, ba mai mult, unii dintre noi adoptă şi maidanezi?! Care este naţiunea mai civilizată în acest caz?

UPDATE: Pentru că unii dintre noi sunt mai grei de cap şi nu au priceput din prima, vin cu explicaţii suplimentare referitor la ce am vrut să spun. Nu consider că japonezii sunt mai civilizaţi decât noi şi că au găsit soluţia perfectă în privinţa câinilor, dimpotrivă! Mă întrebam doar, cum de noi, un popor sărac, care abia ne ducem zilele, nu ne abandonăm animalul de companie şi avem bani să îl întreţinem, în timp ce japonezii abandonează anual 300.000 de câini de rasă!?

Plus de asta, românii sunt consideraţi barbari şi cruzi cu animalele, în condiţiile în care mulţi dintre noi adoptă  chiar şi câini maidanezi, în timp ce în Japonia, animalele de companie sunt exterminate imediat ce sunt adunate de pe străzi.

O părere la “Cum sunt exterminaţi câinii abandonaţi în Japonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge