Impozitul forfetar nu este prevăzut în acordul cu FMI

By | 7 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Antena 3, că introducerea impozitului forfetar (pe care l-a îmbrăţişat şi Boc în trecut, ceea ce a dus la închiderea a zeci de firme – nr.), nu este prevăzută în acordul convenit cu Fondul Monetar Internaţional, ci este o iniţiativă a Guvernului, aflată în prezent în Parlament spre adoptare.

„Forfetarul nu e prevăzut în acordul cu FMI, este iniţiativă a Guvernului preluată, şi din punctul meu de vedere bine gestionată, de ministrul Grapini, care a discutat de şase luni cu IMM-urile şi a venit cu proiectul de lege. Dacă Parlamentul îl va adopta, va însemna că pentru anumite tipuri de servicii – hotel, restaurant, frizerie- nu mai îţi iau niciun fel de impozit pe profit, toate celelalte, ai o taxă pe care o plăteşti anual şi nu mai vin să te întreb nimic altceva, cât ai făcut profit. Deci, asta nu e în acordul cu FMI”, a spus Ponta la Antena 3.

Sursa: Cotidianul

Acum chiar nu ştiu care este scopul guvernului Ponta cu această măsură, după ce am aflat că nu este impusă de FMI. Poate o fi un avantaj pentru hoteluri, restaurante şi frizerii, dar oare cum vor supravieţui sutele de mii de firme mici, care abia îşi acoperă cheltuielile, în cazul cărora pare o glumă să vorbeşti de profit!? Madam Grapini ar trebui să ştie cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge