Bulgaria prelungeşte interdicţia vânzării terenurilor agricole către străini

By | 23 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Parlamentul Bulgariei a aprobat prelungirea interdicţiei privind vânzarea terenurilor agricole către străini până în 2020, sfidând avertismentele Uniunii Europene.

Parlamentarii au votat, marţi, cu 171 voturi pentru şi 38 împotrivă, în favoarea unei moţiuni introdusă de partidul naţionalist Ataka pentru extinderea interdicţiei cu şapte ani, deşi Bulgaria a promis atunci când a aderat la UE în 2007, că interdicţia ar putea fi ridicată de la 1 ianuarie anul viitor.

Comisia Europeană a avertizat Bulgaria că ar putea exista consecinţe, dar nu a specificat mai mult. Preşedintele Bulgariei are puterea de a se opune legislaţiei, deşi Parlamentul ar putea trece peste veto.

Cumpărarea de terenuri este un subiect sensibil în cea mai săracă ţară membră a Uniunii Europene, unde terenurile agricole se vând la preţuri de aproape zece ori mai mici decât media UE.

Sursa: ABC News

În schimb în România, politicienii noştri iubiţi abia aşteaptă ca la anul să dea drumul la prăduirea terenurilor agricole de către străini. În acest scop au introdus şi legi care impozitează suplimentar munca ţăranilor şi îi sancţionează pe cei care nu au resurse pentru a lucra pământul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge