De ce şi-a cumpărat Băsescu distrugătoare de documente de înaltă securitate?

By | 6 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Se pare că în ultima vreme Traian Băsescu are mult de muncă la Cotroceni, mai exact trebuie să distrugă foarte multe documente confidenţiale, ca să nu spun secrete! Aşa că şi-a cumpărat distrugătoare de documente „cu nivel de securitate ridicat”.

Dintre cele trei distrugătoare de documente, două pot distruge hârtie cu capse şi agrafe, carduri, CD-uri sau dischete, tăindu-le în fâşii cu o lăţime de 5,8 milimetri. Cel de-al treilea poate distruge hârtie, cu capse sau agrafe, pe care o transformă în particule late de 0,78 milimetri şi cu o lungime de 11 milimetri. În plus, capacitatea containerelor distrugătoarelor de documente este de 309 litri. Pentru toate acestea, Administraţia Prezidenţială a plătit aproximativ 14.300 de lei (n.r. – în jur de 3.200 de euro la data cumpărării).

Sursa: DCNews

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale, Bogdan Oprea motivează această achiziţie prin faptul că Preşedinţia este obligată să aibă astfel de distrugătoare de documente conform practicilor folosite la nivelul NATO şi UE, dar am putea fi tentaţi, totodată, să credem că domnul „şefu’statului” ar avea nevoie să distrugă de urgenţă niscaiva extrase de cont de pe la băncile din Seychelles! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge