China respinge importurile de porumb din SUA contaminate cu OMG

By | 27 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Un transport recent de porumb din Statele Unite în China a fost respins ca urmare a contaminării cu soiuri modificate genetic care nu au fost aprobate de către Beijing.

Recolta necorespunzătoare care a cauzat respingerea transportulului a fost soiul de porumb Agrisure Viptera de la Syngenta AG. Acest incident evidenţiază o problemă tot mai mare a contaminării cu OMG-uri a culturilor, aşa cum a fost cazul şi în luna septembrie a acestui an, atunci când s-a descoperit că lucerna cultivată la Washington era contaminată cu un soi modificat genetic.

Vestea proastă a afectat contractele “futures” la porumb la Chicago Board of Trade, cauzând în decembrie pentru porumb o scădere pentru 3 ani. Din fericire pentru fermierii cultivatori de porumb, importurile din SUA ale Chinei sunt în creştere, deoarece guvernul chinez se luptă cu preţurile ridicate la porumb de pe piaţa internă, ​​în comparaţie cu importurile relativ ieftine de porumb american provenind dintr-o recoltă record, şi o cerere în creştere pentru produsele alimentare.

Totuşi, transportul contaminat va trebui să fie transportat în altă parte, cum ar fi Japonia sau Coreea de Sud.

Sursa

O părere la “China respinge importurile de porumb din SUA contaminate cu OMG

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge