UE sabotează proiectul South Stream

By | 26 iunie, 2014
Distribuie prietenilor!

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a scris un articol pentru ziarul german Handelsblatt, în care a ameninţat ţările care au hotărât să sprijine proiectul South Stream în forma sa actuală.

Anterior, Gunther Oettinger a declarat că procesul de construire al gazoductului South Stream trebuie să fie oprit până când el va corespunde pe deplin regulamentului UE.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marţi să nu fie politizată problema legată de construirea gazoductului South Stream, menţionând că acest proiect este în avantajul Rusiei şi UE. El a spus că încercarea Statelor Unite de a submina realizarea proiectului este o simplă luptă concurenţială.

Sursa: Vocea Rusiei

Chestiunea cu piaţa liberă şi economia de piaţă este exact ca în cazul justiţiei independente a lui Băsescu; dacă o controlăm noi, este liberă/independentă, dacă nu o mai controlăm noi, atunci e vorba de o acţiune subversivă a duşmanului.

Totuşi, nu cred că cei din UE sunt atât de inconştienţi încât să-şi taie craca de sub picioare şi să îşi blocheze singuri alimentarea cu gaze din Rusia! Cred că acest Gunther Oettinger este mai degrabă un lobby-ist al americanilor.

2 păreri la “UE sabotează proiectul South Stream

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: UE sabotează proiectul South Stream | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge