Se omite cu bună ştiinţă să se spună că investiţiile chinezilor sunt pârghia prin care se promovează interesele politice ale Chinei în Europa de Est, atunci când se afirmă că România a şi obţinut cele 8 -10 miliarde de euro puse la bătaie de China, care se traduc prin eliminarea definitivă a influenţei americane, mai ales cea militară şi politică din această zonă, consideră Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni.
Prin planul Americii şi al aliaţilor săi occidentali de distrugere cu orice preţ a socialismului la nivel global, printr-un război secret sub acoperire, s-a reuşit subminarea şi ulterior schimbarea regimului politic doar al statelor din Europa de Est. S-a asigurat prin aceasta controlul politic, social şi militar al acestor state, care au devenit simple colonii americane. Sub ochii noştri a avut loc desfiinţarea CAER-ului, a Tratatului de la Varşovia, dezmembrarea RSF Iugoslavia şi a URSS. Un singur punct din plan s-a dovedit irealizabil: neutralizarea definitivă şi transformarea principalului adversar ideologic, adică a Rusiei, într-o colonie occidentală şi izolarea Chinei în vederea stopării dezvoltării ei economice.
Ca să fie clar pentru toţi românii, banii chinezilor merg doar în acele ţări din Europa de Est, unde liderii politici sunt decişi să iasă de pe orbita SUA. Spre exemplu, în Serbia, adică ceea ce a mai rămas din fosta Iugoslavie sfâşiată în bucăţi de americani, chinezii au reconstruit podurile peste Dunăre de la Belgrad, distruse în 1999 de bombardierele NATO care au primit dreptul de survol al României. Tot China a refăcut şi dezvoltă termocentrala sârbă Kostolac (afectată şi ea de bombardamentele NATO). China reface liniile de cale ferată, triajele, gările şi viaductele din Serbia distruse de bombardamentele americane, realizând legături de mare viteză (pe care se va circula cu viteze de peste 300 km/h) cu Budapesta, Sofia şi Burgas.
Amintesc că celebrul CRH (China Railway High-Speed) este deţinătorul recordului de viteză pe cale ferată cu 468,1 km/h, CRH parcurgând în mod regulat distanţa de 1.200 km dintre Beijing şi Shanghai în 5 ore. În Ungaria, chinezii construiesc linia rapidă care leagă Budapesta de aeroportul său internaţional. La Loveci, în nordul Bulgariei, compania chineză constructoare de autoturisme Great Wall Motor şi-a deschis prima sa linie de montaj din Europa. Compania BYD Co, producătoare de trenuri electrice şi echipament feroviar, a investit în fabrica de la Breznik, din sud-vestul Bulgariei.
Ce concluzie se mai poate trage din ceea ce am arătat mai sus că au făcut chinezii? Orice om cu judecată înţelege imediat că investiţiile chineze au avut o logică şi, mai mult decât atât, ele se suprapun perfect pe traseul gazoductul rusesc South Stream, care traversează Marea Neagră, parcurge teritoriul Bulgariei, al Serbiei şi al Ungariei, ocolind România. South Stream urmează Direcţia strategică Balcanică care constituie o punte de legătură cu continentele asiatic şi african.
http://romanian.ruvr.ru/2013_04_12/Gazul-rusesc-fundament-al-infratirii-Europei/
De aici se poate trage concluzia că Rusia şi China au gândit împreună un vast plan de acţiune în Europa de Est, bazat pe crearea unui „coridor sanitar”, alcătuit din câteva state din zona balcanică (Serbia, Bulgaria, Ungaria). România, care avea o poziţie centrală pe direcţia strategică balcanică şi o impresionantă infrastructură naţională de transport a gazelor, prin voinţa lui Traian Băsescu şi a lui Victor Ponta, a refuzat să participe la South Stream, cerându-se singură în afara cordonului sanitar. Rolul creării cordonului sanitar constă în repornirea economiilor statelor din acest coridor şi aducerea lor la un standard apropiat de cel al ţărilor occidentale. Acest plan este favorizat de austeritatea financiară dictată de Germania, Franţa şi Marea Britanie care va face ca, în următorul deceniu, majoritatea fondurilor UE să fie direcţionate spre aşa-zisa „veche Europă”. O mică parte din ele se estimează că vor ajunge la statele de graniţă ale vechii Europe (Polonia, Cehia, Slovenia şi Slovacia), în timp ce statele membre UE, aflate la est de acest aliniament, printre care şi România nu vor primi decât promisiuni.
Sursa: Vocea Rusiei
Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman