Liberalismul este opusul religiei

By | 6 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Când spun că liberalismul este opusul religiei nu o fac la modul figurat, metaforic, ci cred că aşa stau lucrurile la modul concret. Cuvântul „religie” vine de la latinescul „religio” care înseamnă a reface legătura, a reunifica. Deci religia este cea care reface legătura, fie între om şi Dumnezeu, fie între oameni, fie între om şi natură.

Liberalismul are la bază conceptul de individualism şi „libertate”, care înseamnă separare de cei din jurul tău şi de universul în care exişti. Am văzut chiar un filmuleţ motivaţional pe Youtube, în care cineva spunea că, pentru a-ţi putea împlini visele şi pentru a avea succes, trebuie „să te separi de ceilalţi”, să te desprinzi de restul turmei. Asta deoarece, în concepţia liberală, succesul este considerat o chestiune exclusiv personală, fără legătură cu comunitatea în care trăieşti.

Prin urmare liberalismul realizează în practică exact opusul a ceea ce încearcă să facă religia, adică să separe, să dezbine şi să distrugă legăturile între oameni, între oameni şi Dumnezeu şi între oamenii şi mediul natural în care trăiau cândva. Şi asta nu e deloc surprinzător, deoarece liberalismul îşi trage rădăcinile din iluminismul Renaşterii, care este o doctrină luciferiană.

O părere la “Liberalismul este opusul religiei

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge