Putin susţine că Ucraina este câmpul de luptă pentru Noua Ordine Mondială

By | 7 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

În această săptămână la Moscova, președintele Vladimir Putin a făcut o declarație majoră de politică externă, în timpul unui discurs la o adunare de nivel mondial a ambasadorilor ruși și reprezentanților diplomatici permanenți. Potrivit lui Putin, Occidentul nu a dat Moscovei nici o şansă, în ceea ce priveşte anexarea Crimeei în luna martie, pentru a-i apăra pe ruşii şi rusofonii „care se consideră parte a lumii ruse lărgite” („Ruskiy Mir”). Putin a insistat asupra faptului că NATO a planificat să-şi deplaseze rapid forțele sale în Sevastopol și să schimbe radical echilibrul de putere în regiune, lipsind Rusia de toate lucrurile pentru care a luptat încă de pe timpul țarului Petru cel Mare.

Potrivit lui Putin, criza actuală din Ucraina este o manifestare a politicii occidentale de bază de „descurajare a Rusiei”, care a continuat în ciuda sfârșitului războiului rece. Putin a anunțat că Moscova va continua să apere drepturile „compatrioților” ruși care trăiesc în străinătate „prin operațiuni politice, economice și acţiuni umanitare de auto-apărare.” El a declarat că vremea dominaţiei globale a SUA s-a încheiat și Rusia va reintegra suprafața Eurasiei [fostul URSS], promovând în același timp relații mai bune cu Europa, „care este partenerul nostru natural.”

Ministerul rus de Externe a fost însărcinat să lucreze la pregătirea „unui spațiu comun de cooperare economică și umanitară de la Lisabona la Vladivostok,” bazat pe neamestecul absolut în chestiuni politice interne și excluzând SUA. Putin a acuzat Washingtonul de șantajarea Parisului pentru a opri livrarea de nave de asalt Mistral, transportoare de elicoptere, către Marina rusă (kremlin.ru, 01 iulie). Primul Mistral este planificat pentru livrare în acest an şi ar putea fi staționat în Sevastopol (Rossyskaya Gazeta, 25 Iunie).

Sursa

2 păreri la “Putin susţine că Ucraina este câmpul de luptă pentru Noua Ordine Mondială

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge