Eliminarea corupţiei sau a capitalului românesc?

By | 13 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

De fiecare dată când este arestat vreun aşa-zis „mogul”, „oligarh”, „baron local” sau afacerist român, cetăţeanul naiv şi prostovan se bucură că a mai fost terminat un bogătan corupt şi se simte astfel răzbunat, semn că înfierarea şi condamnarea bogăţiei este încă prezentă, în ciuda pretenţiilor de capitalism.

Ceea ce nu înţeleg oamenii simpli este că aceşti afacerişti, cu excepţia funcţionarilor corupţi de la stat, reprezintă mediul de afaceri român şi capitalul românesc. Dacă arestăm toţi oamenii bogaţi din România, doar pe motiv că sunt mai bogaţi ca noi şi că nu ne place nouă de mutra lor, România nu va putea evolua de la stadiul de colonie şi ţară bananieră la cel de ţară dezvoltată şi independentă economic.

La prima vedere avem de-a face cu o campanie a „justiţiei independente” de „asanare a corupţiei” şi de „întărire a statului de drept”, dar ceea ce se întâmplă în realitate este o decapitare a clasei bogate şi de mijloc a României. Românii trebuie să fie mereu săraci, pentru a fi la mâna multinaţionalelor care vin în ţara noastră pentru a face profit şi prin eliminarea afaceriştilor şi deţinătorilor de capital autohtoni se elimină de fapt competiţia.

“Încă mai sunt probleme în România, din punct de vedere al corupţiei. Nu poţi fi naiv faţă de această situaţie şi uneori trebuie să te zbaţi ca să faci lucrurile adecvat, dar cred că lucrurile se îmbunătăţesc încet, pe măsură ce Guvernul însuşi încearcă să cureţe unele probleme din trecut şi vedem arestări şi condamnări la nivel înalt, care trimit un semnal clar comunităţii de afaceri. Această situaţie nu este specifică României, ci întregii regiuni balcanice. Să nu uităm că sunt ţări care stau mult mai rău decât România la acest capitol“, a declarat Tim Norman, directorul executiv al Europa Emerging Europe.

Sursa

De ce arestările la nivel înalt ar însemna un semnal pentru comunitatea de afaceri? De ce sunt atât de interesaţi americanii de eradicarea corupţiei în România şi în Balcani şi de ce ar conta acest lucru pentru firmele străine care, într-un mediu corupt, şi-ar putea derula afacerile şi jaful mult mai bine în acestă regiune, sau oriunde altundeva? Pentru că de fapt nu de eliminarea corupţiei este vorba, ci de eliminarea competiţiei! Dacă nu sunt companii româneşti în România, nu există nici competiţie pentru firmele străine. Dacă nu există capital românesc, companiile de stat pot fi vândute străinilor la preţuri de nimic. Iar băştinaşii depind doar de locurile de muncă oferite de străini, unde li se oferă condiţii de mizerie şi salarii şi mai mizerabile.

Notă: Europa Emerging Europe este un fond de investiţii gestionat de grupul financiar american Rockefeller.

13 păreri la “Eliminarea corupţiei sau a capitalului românesc?

  1. Pingback: Eliminarea corupției sau a capitalului românesc? |

  2. Vocea Cubei

    Și atunci care este soluția? Să acceptăm încălcarea legilor de către cei care sunt „ai noștri” din patriotism?

    Companiile deținute de patronii români oferă exact aceleași condiții de mizerie și salarii mizerabile. Din punctul de vedere al omului de rând nu există nicio diferență între patronul român și cel străin.

    Crezi că amărâtului care primește un salariu de 850 lei brut îi pasă dacă cel care merge cu yachtul în Monte Carlo este român sau străin?
    Vocea Cubei´s last blog post ..Protestul împotriva Legilor Supravegherii – 12 iulie 2014

  3. Lucian

    Un articol excelent ! Cine vorbește de corupție Rockefeller care jefuiește o planetă întreagă ?!

  4. Pingback: Capitalismul patriotard: campaniile anti-corupție ne lasă fără bogați | Vocea Cubei

  5. valy

    LASAND LA O PARTE OAMENII DE AFACERI ADEVARATI CARE SE ZBAT IN MOCIRLA CODULUI FISCAL,CUM CREDETI CA SAU RIDICAT IN TOP 500 OLIGARHII ACTUALI DIN ROMANIA? CUM DE AU DEVENIT OAMENI DE AFACERI PROSPERI ACTUALII GUVERNANTI,DACA NU PRIN MAGARII FURTURI,CORUPTIE!TREBUIE OARE SA-I PUPAM IN DOS CA LE MERGE BINE CAND O TARA MERGE PROST! AU FOST LUATI LA INTREBARI DE UNDE AU LUAT ATATA CAPITAL,ACTIVE PRIN TOATA TARA,BUNICUTE CEAPISTE CU MILIOANE DE EURO IN CONT!STITI CATE PODGORII RENUMITE DIN ROMANIA SANT PE NUMELE GUVERNANTILOR DIN ROMANIA? CATE INTREPRINDERI DE SUCCES AU FOST FACUTE UNA CU PAMANTUL DE DRAGUL ARGINTILOR VARSATI DIN ALTE TARI..DEMOCRATICE. NOI SUNTEM SINGURII VINOVATI CA TOLERAM ASTFEL DE COZI DE TOPOR!

  6. memnon

    Am inteles, eliminand un rau mai mic, facem loc unui rau mult mai mare.

  7. Pingback: Eliminarea corupției sau a capitalului românesc? | Lupul Dacic

  8. Dan Tănăsescu Post author

    @Vocea Cubei: Nu m-am referit la cazurile reale de corupţie, ci la dosarele fabricate împotriva adversarilor politici sau incomozi pentru interesele străine. Tocmai asta spuneam că ceea ce se face în România nu este justiţie, ci poliţie politică comandată de la Washington şi Bruxelles. În vreme ce mulţi au fost băgaţi la puşcărie pentru infracţiuni inventate, infractori mult mai mari sunt total imuni, ba chiar luptă în continuare pentru funcţii importante în stat. Nu a zis nimeni că dacă cineva a comis o infracţiune să fie iertat pentru că este român, dar ceea ce se întâmplă acum în România este o campanie de epurare politică şi de eliminare a capitalului românesc independent.

  9. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  10. dt

    Initial,s-au dat autorizatii de imbogatire doar baietikor destepti ai securitatii[anii 90] s-au noilor aparuti care aderau la sistem,fara sa miste in front.Tot ce era afacere de peste o limita valorica schimbatoare,era monopol si cine incalca limita valorica,incercand sa fie independent,incepea sa aibe probleme cu Garda financiara,fiscul,Curtea de Conturi,Justitia cu toate componentele sale. Luptele dintre fostele Directii ale securitatii s-au concretizat in dosare de presa si justitie de rasunetLupta imporeiva corutiei nu a existat niciodata,iar asa zisa noua lupta impotriva coruptiei este modalitatea aleasa de Basinile Supreme ale Lumii,stapanii banilor pentru a anestezia masele de ignoranti si a le coopta pentru noua sclavie a omenirii care se vrea mondiala.

  11. Pingback: Sclav în multinaţională | .::: CALIN ADRIAN :::.

  12. Pingback: Sclav în multinaţională | Lupul Dacic

  13. Pingback: A APĂRUT NR.2 AL REVISTEI ,,ROMÂNIA ORTODOXĂ” (ONLINE ȘI GRATUIT) | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge