Cine a distrus sistemul bancar românesc?

By | 9 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Privatizarea integrală a sectorului bancar va fi unul din obiectivele majore ale noului program de împrumut cu Banca Mondială – PSAL II, proces care va implica şi Casa de Economii şi Consemnatiuni. „CEC nu va fi scutit de includerea în procesul de privatizare”, a afirmat, miercuri, Traian Băsescu, ministrul Transporturilor, la Clubul Presei Economice. Programul PSAL II va include condiţia de finalizare a procesului de privatizare de la Banca Agricolă şi BCR şi începerea procesului de privatizare la CEC. „În nici un caz CEC nu va fi privatizat de azi în opt luni, dar BCR şi Banca Agricolă da!”, a spus Băsescu, care este coordonatorul României pentru PSAL. El a afirmat că privatizarea tuturor băncilor de stat este singura soluţie de a scoate sistemul bancar din criză şi de a evita implicarea în continuare a politicului în activitatea băncilor. „A ne agăţa de un fals patriotism că pierdem băncile este complet greşit„, a apreciat ministrul Transporturilor.

Sursa: Ziarul de Iaşi, 3 feb. 2000

La 9 ani după ce a făcut aceste declaraţii, acelaşi Traian Băsescu făcea cel mai mare împrumut din istoria post-decembristă a României, de 20 de miliarde de euro, pentru a salva, pe cheltuiala statului, aceleaşi bănci, care acum aparţin străinilor.

Astăzi economia românească şi statul sunt total dependente de capitalul străin, pentru că nu mai există un sistem bancar românesc şi un capital autohton, pe baza căruia acestea se pot finanţa.

6 păreri la “Cine a distrus sistemul bancar românesc?

  1. Horea

    Nu cred ca cineva ma va contrazice daca voi afirma ca „BASESCU ESTE CEL MAI PROLIFIC ASASIN AL NATIUNII ROMANE DIN TOATE TIMPURILE”

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Din păcate mai există unii care ar contrazice acest lucru, plătiţi sau din convingere. Mă întâlnesc cu ei în fiecare zi. 🙁

  3. Dan

    Dragul meu Dan Tanasescu daca tu crezi ca Basescu e de vina pentru distrugerea sistemului bancar romanesc te inseli amarnic.
    In primul rand Basescu e doar o marioneta in acest peisaj numit pompos … politica.
    In al doilea rand prietene daca cercetari mai amanuntit problema ai fi vazut ca sistemul bancar e detinut de 2 familii …Rothschild… J.P. Morgan .. pe tot globul.
    In al treilea rand … adunand primul cu al doilea … baietii nostri pe care noi ii votam fac ce zic aia 2 de mai sus .. ai inteles?
    Nu va mai amagiti crezand ca avem conducatori alesi de noi pentru a ne ajuta …. ai inteles ideea?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Eu ştiu că Băsescu e cel care a negociat cu Banca Mondială privatizarea băncilor româneşti, nu Rothschild şi J.P. Morgan. Nu cred că boşorogii ăia i-au pus lui Băsescu pistolul la tâmplă şi nici nu l-au obligat să facă public declaraţiile pe care le făcea în 1999, când era coordonatorul programelor PSAL.

  5. Magda

    Tu chiar crezi ca nenorocitul asta a „negociat” ceva cu Banca Mondiala ? Asta e un jeg ordinar, o zdreantai nfecta, pus in functie de oligarhi pentru a le oferi Romania pe tava. Ce „a negociat ” jigodia asta cu Banca Mondiala am vazut si am auzit foarte bine, nimic altceva decat transformarea Romaniei in colonie si a romanilor in scvlavi datornici pe viata papusarilor.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @Magda: Negociat e un fel de-a spune. Oficial, el a fost pus în funcție ca negociator-șef cu Banca Mondială, pe vremea când Rothschild şi J.P. Morgan nu dețineau sistemul bancar românesc. Dar în realitate el nu a negociat nimic, ci a oferit totul pe tavă străinilor. Asta după ce sistemul românesc bancar a fost falimentat din interior prin agenții lui Rothschild infiltrați la conducerea băncilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge