Cum funcţionează sistemul de rachete Buk

By | 18 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Subiectul zilei de astăzi care ţine prima pagină în toate mass-media de pe glob este cu siguranţă prăbuşirea avionului malaezian de pasageri în estul Ucrainei. Războiul propagandistic este uriaş şi ca şi în cazul altor operaţiuni sub steag fals, adevărul probabil nu va fi aflat cu certitudine niciodată.

Versiunea occidentală cu privire la cauzele catastrofei ar fi un atac cu rachetă din partea separatiştilor pro-ruşi. Nu discut acum pe larg acest subiect, deoarece este unul foarte complex şi necesită un articol separat, mai amplu. Acum vreau doar să prezint cam în ce constă sistemul de apărare anti-aeriană cu rachete Buk, sistem cu care se presupune că separatiştii au doborât avionul.

Sistemul Buk este unul de înaltă tehnologie şi lucrează împreună cu un sistem radar, care trimite coordonatele ţintei, apoi, pe baza acestor coordonate, racheta este ghidată către aceasta. Utilizarea acestei arme necesită o coordonare şi o comunicare precisă între cei care o operează, folosind inclusiv informaţii despre culoarele aeriene de zbor şi datele de la centrele de control aerian.

Prin urmare, dacă a fost vorba de doborârea avionului cu acest sistem de rachete, este exclusă posibilitatea unei lovituri din greşeală, de o confuzie sau de opera unui militar ameţit de vodcă, aşa cum insinuează unii, deoarece sistemul Buk necesită pentru manevrare personal înalt calificat şi informaţiile referitoare la ţintă sunt foarte precise.

În acest caz se naşte întrebarea: Dacă doborârea avionului de pasageri a fost un act intenţionat şi premeditat, ce scop ar fi avut autorii acestuia, având în vedere că aduce numai dezavantaje miliţiilor pro-ruse şi oferă forţelor NATO şi ucrainene pretextul de a intensifica atacurile asupra zonelor din sud-estul Ucrainei? Cât de idiot ar trebui să fii ca să faci un lucru atât de groaznic şi totodată atât de inutil?

6 păreri la “Cum funcţionează sistemul de rachete Buk

  1. dt

    Cu tipul asta de avion,a mai aparut o informatie interesanta,la disparitia celui din martie.Beoing detine un sistem de preluare a comenzii din exterior fara ca pilotii sa mai poata face ceva.Deasemenea a aparut o informatie privitor la faptul ca separatistii au ocupat o unitate militara,care era dotata cu un astfel de sistem de rachete,toata Ucraina av andu-l in dotare.Exista in continuare si comentariul care intareste ipoteza accidentului si anume ca pentru manevrare unui astfel de sistem este necesar personal inalt instruit ceea ce la pro-rusi nu prea exista.Ce e mai complicat este sa convingi lumea de realitatea accidentului dupa propaganda americana.

  2. dt

    P.S.Ucraina are in zona Donet,minim 27 sisteme de racheta Buk,in masura in care pro=rusii nu au aviatie,oare la care o fi fost posibilitatea de accident mai intemeiata?

  3. dt

    de pe riddikro.blogspot.ro sunt si informatii mai interesante.

  4. Ked

    Chiar dupa ce aviounul s-a prabusit autoproclamatul guvern din Kiev da vina pe separatisti, inainte ca cineva sa poata investiga zona. De aici iti dai seama ca guvernul din Kiev era implicat in doborarea avionului.

    Sa nu uitam si de singura dovada pe care o are Ucraina impotriva fortelor anti-Kiev, inregistrarea aceea fabricata de serviciile secrete din Ucraina pe data de 16 Iulie. Au uitat sa-si modifice ora din sistemul care a fabricat acel fake.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge