Dubla măsură a SUA-NATO

By | 23 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

SUA au bombardat din nou Siria, sub pretextul luptei împotriva terorismului islamic.

Cel puţin opt civili sirieni, printre care trei copii, au fost ucişi în urma loviturilor aeriene aplicate de SUA asupra poziţiilor combatanţilor din gruparea teroristă Statul Islamic şi Jabhat al-Nusra de pe teritoriul Siriei.

Se relatează că în urma raidurilor aeriene au fost ucişi cel puţin 30 de combatanţi.

Marţi, SUA, cu sprijinul unor ţări arabe, au bombardat poziţiile Statului Islamic în zona oraşului Raqqah din nordul Siriei.

Sursa: Vocea Rusiei

La ora actuală Rusia este prezentată în presa occidentală ca fiind duşmanul şi pericolul cel mai important la adresa SUA, NATO şi UE. Şi asta doar pentru că se presupune că separatiştii din nordul Ucrainei ar fi sub comanda şi sprijunul Rusiei, că unii combatanţi ar face parte chiar din armata rusă şi Rusia ar sprijini cu tehnică militară autoproclamatele republici separatiste.

Deci Rusia este marele agresor imperialist şi pericol la adresa democraţiei occidentale la care aspiră poporul ucrainean. Când vine însă vorba de Statele Unite şi NATO, situaţia se schimbă radical. SUA are voie să bombardeze orice ţară de pe glob, de câte ori are chef şi oricând are chef şi asta e perfect legitim şi democratic. Nu e nicio agresiune, niciun imperialism, nici vorbă de încălcări ale drepturilor omului şi a tratatelor internaţionale, lucruri pentru care în prezent Rusia este sancţionată foarte aspru de „întreaga comunitate internaţională”. Păi ce să fie asta, dacă nu ipocrizie şi dublă măsură?

O părere la “Dubla măsură a SUA-NATO

  1. 236

    Anul trecut, SUA si unele state occidentale sustineau o campanie militara in Siria impotriva presedintelui Assad, invocand clasicele lor motive crezute doar de catre lobotomizati si naivi. Atunci Rusia s-a opus si a urmat o lovitura de stat imotriva Ucrainei si implicit acuzarea si denigrarea Rusiei. Dar revenind la Siria, pt ca nu le-a mers ce si-au propus a aparut asa peste noapte ,,Statul Islamic” , asta si pentru ca Al Qaeda este un concept invechit si nu mai reprezenta un motiv plauzibil. Iata ca au gasit metode de a tine Rusia la distanta si a putea bombarda Siria. Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu Romania daca nu s-ar fi supus neconditionat imperialismului occidental? Probabil ar fi patit ceva asemanator Yugoslaviei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge