Ce motive ar avea PSD să fraudeze alegerile?

By | 26 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Haideţi să ieşim puţin din paradigma băsistă/”de dreapta” a spălaţilor pe creier sau propagandiştilor care îi manipulează şi să gândim raţional. Ce ar câştiga cei de la PSD dacă ar fauda alegerile? PSD este partidul care din 1990 încoace are cel mai mare şi mai stabil electorat, în unele cazuri mai mare decât cel al tuturor celorlalte partide luate la un loc. De ce s-ar compromite cu tot felul de fraude şi manevre necinstite, ştiind că Băsescu, încă susţinut de americani, pândeşte cu DNA-ul său orice mişcare şi nu ratează nici o ocazie, pentru a mai fabrica încă un dosar politic duşmanilor săi. Asta în condiţiile în care orice metodă de fraudare a alegerilor, nu numai că pune în pericol cariera politică şi libertatea membrilor PSD, dar nici măcar nu dă rezultate suficient de însemnate pentru a merita riscul.

În schimb partidele autointitulate „de dreapta”, sau cele care practică impostura politică, precum PDL-ul, au avut de fiecare dată la alegeri nevoie de tot felul de manevre şi combinaţii pentru a accede la putere, deoarece în 25 de ani de politică postdecembristă, în ciuda propagandei extrem de agresive şi demagogice, nu au reuşit să atragă mai mult de 30% din electorat. De aceea, retorica băsistă de vreo 10 ani încoace a pedalat intens pe tema fraudării alegerilor de fiecare dacă când „dreptacii” s-au temut de un rezultat dezastruos în alegeri.

Dacă aţi observat, chiar şi în această campanie electorală strategia aşa-zisei „Drepte Unificate” marşează pe acelaşi discurs uzat folosit pentru ridiculizarea electoratului de stânga, incult, puturos, asistat social şi beţiv, care îşi vinde votul pe o găleată de plastic, o sticlă de ulei şi o pungă cu făină. Evident acest electorat este cel care votează PSD şi decide şi viitorul celorlalţi cetăţeni, educaţi, cultivaţi, inteligenţi, muncitori, tineri şi… de dreapta.

O altă parte a strategiei mai sus amintite este cea cu participarea la vot. Dacă aţi observat, toate campaniile la nivel naţional pentru încurajarea participării la vot sunt făcute de partidele de dreapta şi instituţiile sau ONG-urile băsiste sponsorizate din străinătate de cei care au interesul să le susţină. Prin atragerea la vot a acelor procente de alegători care în sondaje figurează ca nehotărâţi, dreapta românească, mai mult sau mai puţin băsistă, speră să îşi majoreze procentele de votanţi şi să reducă astfel decalajul mare faţă de PSD.

În concluzie, atunci când băsiştii fac scandal că se fraudează alegerile, procedează de fapt ca în zicala aia românească cu „hoţul strigă hoţii” sau „gura păcătosului, adevăr grăieşte”. 🙂

O părere la “Ce motive ar avea PSD să fraudeze alegerile?

  1. Pingback: Ce motive ar avea PSD să fraudeze alegerile? |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge