Ca și în marxism, în capitalism societatea va fi compusă, în cea mai mare parte, din oameni care muncesc pentru un salariu și care au mici șanse să devină proprietari ai mijloacelor de producție. Asemenea marxismului, capitalismul nu va permite masei de lucrători să aibă vreo putere politică semnificativă, fiindcă aceștia nu vor dispune niciodată de independență economică prin care să-și poată exercita, chiar și într-o măsură mai mică, influența asupra procesului politic, așa cum se întâmplă în cazul celor care posedă mijloacele de producție. Capitaliștii concep societatea, precum marxiștii, ca fiind împărțită strict în două clase: cei care dețin controlul asupra proprietății productive și asupra modului cum este aceasta utilizată și masa de oameni care nu au nici un control asupra mijloacelor de producție. Sistemul capitalist, precum cel marxist, permite oamenilor care aparțin primei categorii să aibă cea mai mare putere în societate, inclusiv puterea asupra oamenilor care se încadrează în cea de-a doua categorie.
Iconic One Theme | Powered by Wordpress
Cat timp politicul nu va fi onest, vor exista 2 clase sociale, recunoscute sau de facto. Cum onestitatea la un politician este echivalenta cu sinuciderea, atunci e evident ca vom avea doua clase : conducatori si ceilalti.
Cam la fel stau lucrurile si cu economia, profitul si onestitatea nu se pupa, „brandingul” este forma umanizata a minciunii. Nu veti vedea o reclama spunand ca produsul X are si cateva puncte slabe, el este mereu perfect.
Nu vad de ce politica si economia se vor schimba radical, indiferent de ce evenimente radicale vor avea loc in viitor.