De ce sprijină americanii mişcările anti-austeritate din UE?

By | 2 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

De la bun început am considerat şi am spus-o de mai multe ori, că aceste mişcări naţionale anti-austeritate, brusc izbucnite, sunt dirijate şi sprijinite din umbră de către americani şi complicii lor de la Comisia Europeană şi au ca scop compensarea loviturii primite de dolar în urma scăderii artificiale a preţului petrolului pentru a falimenta economia Rusiei.

Acum am primit şi confirmarea din partea preşedintelui american Barack Obama, care a declarat că susţine mişcarea anti-austeritate din Grecia.

Președintele american Barack Obama a sugerat că Atena nu va cunoaște creștere economică fără o relaxare a măsurilor de austeritate. „Nu poți să storci în continuare țări aflate în plină depresiune economică”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru CNN.

„La un moment dat, trebuie să existe o strategie de creștere pentru a-și putea plăti datoriile și pentru a reduce deficitul”, a arătat Obama.

„Fără îndoială că economia Greciei se află într-o nevoie cruntă de reforme”, a spus președintele SUA în interviul difuzat duminică de CNN. „Colectarea de taxe a fost groaznică. Grecia trebuie să implementeze serie de reforme pentru a putea concura pe piețele globale”.

Dacă la noi în ţară Victor Ponta a fost demonizat şi denigrat constant – deşi pe toată perioada în care a fost premier a luat doar măsuri economice de dreapta – doar pentru că este un lider al unui partid social-democrat, imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat cu partide, considerate de extremă-stânga, precum Syriza, dacă acestea nu ar fi fost pe placul SUA!

Dar atunci când interesele financiare americane sunt favorizate, nu mai contează culoarea politică a partidelor şi guvernelor. De aceea presa occidentală laudă de zor noul regim de la Atena, mişcarea anti-austeritate Podemos din Spania, sau alte mişcări de acest gen din UE. Anti-comunismul nu mai este o armă politică de distrugere a indezirabililor.

Şi dacă cineva îl mai suspecta pe Obama de dragoste sinceră faţă de greci, în continuare acesta dezvăluie şi adevăratele motive pentru care este de acord cu relaxarea austerităţii în Grecia.

„Speranța mea este că Grecia va rămâne în zona euro. Cred că asta cere compromis din partea tuturor. Când criza financiară a izbucnit în Grecia acum câțiva ani, am fost foarte activi în a încerca să ne acomodăm. Cred că Germania și nu numai a recunoscut că este mai bine ca Grecia să rămână în zona euro decât s-o părăsească și este evident că piețele vor fi capricioase”, a spus Obama.

Sursa: DCNews

Dacă nu spunea asta, poate îl credeam. Dar dacă vrea ca Grecia să rămână în zona euro şi în acelaşi timp să renunţe la austeritate, acest lucru este posibil doar prin noi împrumuturi în euro, atât timp cât ţara este legată de această monedă şi joacă după regulile zonei euro, deci se potriveşte de minune cu dorinţa celor de la Comisia Europeană (complicii SUA) de a creşte inflaţia în zona euro.

Planul e simplu. Prin creşterea inflaţiei în zona euro, scade încrederea în moneda europeană şi se întăreşte dolarul. Şi astfel este conpensată pierderea suferită de dolar prin scăderea preţului petrolului. Deci americanii vor să îşi poarte războiul economic împotriva Rusiei, dar piererile să fie suportate şi compensate de fraierii de europeni, care mai au de suferit şi de pe urma embargoului impus Rusiei şi contramăsurile luate de ruşi împotriva acestui embargou.

Deci nu vă mai amăgiţi cu poveşti, crezând că popoarele Europei s-au trezit şi că mişcarea de stânga va nărui planurile globaliştilor, pentru că nu este decât o nouă ţeapă a Oligarhiei Financiare trasă în curul Europei.

6 păreri la “De ce sprijină americanii mişcările anti-austeritate din UE?

  1. jj

    Americanii n-au niciun interes să se întărească dolarul. Se erodează competitivitatea la export. Sunt chiar deranjați de ‘currency war’, vine își duce moneda mai jos.

    Euro slab ii avantajează pe producătorii europeni. Pentru un american sau un chinez, un VW e acum mai ieftin cu aproape 20%…

    În plus, marea problemă a zonei euro e acum deflația, exacerband dezechilibrele.

    Nu prea te duce mintea, este? Fascinant blogul, am dat de el căutând cine a colportat în română ‘informația’ -complet inventată- cum ca un deputat belgian ar fi introdus o lege dezincriminând pedofilia.

    Btw, primești ceva de pe la FSB, sau ești doar un idiot util?

  2. Pingback: Europa este o colonie al Imperiului Anglo-iudeo-american | Lupul Dacic

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Şi ce mai exportă americanii în acest moment? Gândeşti simplist. Inflaţia şi deflaţia se folosesc pe perioade scurte, în funcţie de context şi interese.

  4. Lucian

    @jj,americanii exportă multă coruptie dar mai ales sărăcie că nu-i așa,e democracy ?

  5. Pingback: Referendumul din Grecia a fost o mare ţeapă | Dan Tănăsescu

  6. Pingback: Americanii sprijină mişcările de stânga în UE |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge