Partidul Syriza este finanţat de George Soroş

By | 4 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

A existat un efect devastator în urma publicării unui articol de către prestigiosul săptămânal de afaceri german „Wirtschaftswoche”, potrivit Agionoros.ru.

Editorialul precizează că multi-milionarul american și investitor George Soros este finanţatorul celui de-al doilea partid politic cel mai popular din Grecia, SYRIZA. Potrivit „Wirtschaftswoche”, finanţatorul american a contribuit la aranjarea vizitei în SUA a liderului coaliției de stânga radicală SYRIZA, Alexis Tzipras, în timpul căreia politicianul grec a făcut cunoștință cu reprezentanți influenţi ai „establishmentului” politic american. Acolo Tzipras a primit de la ei un „mergi mai departe” la „guvernare”.

Jurnaliștii germani presupun că Soroş vrea să folosească partidul lui Tzipras pentru a exercita presiuni asupra Germaniei. Coaliția SYRIZA este de mult timp renumită pentru retorica sa anti-germană; și discursul delegației SYRIZA în SUA a fost plin de critici severe la adresa politicii Angelei Merkel.

„De ce finanțează Soroş astfel de instigatori anti-capitaliști ca Tzipras cu tiradele sale împotriva Germaniei? Nimeni nu vorbeşte cu voce tare despre acest lucru din frică faţă de puternicul miliardar. Dar unul dintre manageri presupune confidențial că, „Soroş vrea să se răzbune pe Germania.”

Oameni apropiaţi de cercurile familiei consemnează că Soroş are o „relație de dragoste-ură cu Germania. El are interese personale în ceea ce privește evoluţia evenimentelor din Europa și Germania”, afirmă jurnaliștii germani.

Cu toate acestea, unii analiști greci văd în interesul lui Soroş faţă de radicalii de stânga din Grecia un alt motiv ascuns. SYRIZA colaborează activ de mult timp, cu ONG-urile din Grecia, finanțate de Soroş. Coaliția radicalilor de stânga sprijină în mod activ minoritățile sexuale, etnice și religioase. Mulți numesc politica acestui partid anti-națională deoarece liderii săi neagă genocidul grecilor din Asia Mică și susţin concesiile teritoriale pentru vecinii Greciei. Coaliția SYRIZA este un adversar consecvent al conservării influenței Bisericii în societatea greacă. Aceasta susține eliminarea capelanilor din armată, se opune finanțării salariilor preoților de la bugetul de stat și solicită separarea completă a Bisericii faţă de stat.

Sursa

Acest articol a fost publicat la începutul lui 2013 şi arată clar că Alexis Tzipras este echivalentul politic al lui Remus Cernea în România, partidul Syriza este un fel de „Uniţi salvăm” al lui Soroş şi preluarea puterii de către stânga radicală fusese hotărâtă încă de pe atunci de către „establishmentul” politic american, a se citi Oculta Financiară Globală.

O părere la “Partidul Syriza este finanţat de George Soroş

  1. Pingback: Din seria Moartea care vine din Vest | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge