Darius Vâlcov, arestat pentru că se opune planurilor FMI?

By | 15 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Ca ministru de Finanţe, Darius Vâlcov avea un proiect guvernamental de independenţă a României faţă de FMI şi alte instituţii financiare internaţionale. Pe lângă măsuri de reducere a fiscalităţii, acesta dorea încetarea acordurilor cu FMI şi se opunea planului de privatizări cerut de Fond şi calendarului mai abrupt de liberalizare (scumpire) a preţurilor la energie.

Iată ce spunea recent Vâlcov:

(…) Dacă am fi lăsaţi şi nu am fi strâmtoraţi de aceste acorduri – deoarece ei consideră că nu ştim să cheltuim banii, suntem în nişte chingi – dacă noi am fi lăsaţi să facem ce-au făcut ei acum 40 de ani, ritmul nostru de creştere nu ar fi al cincilea în UE, ne-am bate cu China şi SUA”, a declarat ministrul de Finanţe.

Sursa: Stiripesurse.ro

Şi ce să vezi, ministrul de Finanţe este imediat reţinut de DNA şi anchetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită!

Şi dacă încă mai credeţi că e vorba doar de încă o coincidenţă, să vedem şi ce spunea ieri Traian Băsescu despre Darius Vâlcov, ştiut fiind că fostul preşedinte al României este cea mai obedientă slugă a puterilor străine şi cel mai mare duşman al poporului român din ultimii zece ani!

„Ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat). Vă rog înţelegeţi că orice oră întârziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb. Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi)”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu, adresându-se şefului statului, Klaus Iohannis, şi premierului Victor Ponta.

Sursa: InCont.ro

Acum că lacheii îşi fac treaba, să sperăm că „pieţele financiare” s-au mai liniştit şi „credibilitatea” noastră nu a fost ştirbită prea mult.

Devine tot mai evident faptul că, dacă un politician aflat la guvernare îndrăzneşte să pună interesele României mai presus de cele ale străinilor, este de îndată scos din joc, i se înscenează dosare, este denigrat, linşat mediatic, ameninţat şi în final ajunge la închisoare. S-a văzut asta deja în mai multe rânduri.

3 păreri la “Darius Vâlcov, arestat pentru că se opune planurilor FMI?

  1. cip

    Pai si unde e libertatea de care vorbea in 89 porcul de Iliescu si altii care au ucis cuplul Ceausescu?? Va zic eu nu exista asa ceva!!!! Exista slugi si imparati. Noi am fost si vom ramane slugi care trebuie fol pentru a sustine modul de viata ticalos al celor din tarile puternic industrializate……

  2. red

    asa este in vest! care ciriie o pateste. arestarile ca-n anii 50 pot arata multe insa nu celui mai naiv popor european care prefera mai departe sa traiasca din povesti pt timpiti.

  3. Marin

    Si tablourile din cimitir tot FMI lea pus acolo? Hotii vor desfiintarea DNA care i-si face treaba si aresteaza hotii. Nu-i asa ca si Sorin Oprescu este nevinovat?Sa-i enumar pe toti aici?.Pina cind vreti sa furati acest minunat popor care va suporta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge