Rusia ar putea fi invadată de Statul Islamic

By | 3 mai, 2015
Distribuie prietenilor!

Pe 19 aprilie, liderul terorist Aliaskhab Kebekov a fost ucis, iar ştirile despre moartea lui şi-au făcut puţin loc printre opiniile şi analizele despre conflictul secesionist din Donbas. El conducea gruparea Emiratul Caucaz, cea mai activă organizaţie jihadistă din Rusia. Cu toată atenţia internaţională îndreptată către conflictul din estul separatist al Ucrainei, în ultima vreme nu s-au auzit prea multe despre evoluţiile din regiunea Caucazului de Nord din Rusia, care stă pe un butoi cu pulbere şi unde, cu doar câteva zile în urmă, s-a întâmplat ceva care ar putea schimba totul.

Jurnalistul Peter J. Marzalik, care s-a specializat în Politici de Securitate la Universitatea George Washington din Statele Unite, explică, într-un material publicat de Moscow Times, de ce moartea liderului jihadist ar putea atrage Statul Islamic în Rusia. Specialistul susţine că dispariţia subită a lui Kabekov a lasat un „vid de putere” în interiorul Emiratului Caucaz, iar acest lucru creează o oportunitate extraordinară pentru ca Statul Islamic să preia controlul asupra teroriştilor din Rusia şi să reprezinte astfel o ameninţare şi mai mare la adresa securităţii mondiale.

Sursa: Ziua News

Acest scenariu pare să se potrivească mai bine cu profeţiile lui Albert Pike legate de un al treilea război mondial.

O părere la “Rusia ar putea fi invadată de Statul Islamic

  1. Qu

    In traducere: poate le coacem si lor ceva atentate ‘islamice’ ca noi ne-am plictisit sa tot fabricam si sa sponsorizam in tarile proprii asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge