Statul islamic este creat şi finanţat de CIA şi Statele Unite

By | 18 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

Steven Kelley, fost agent CIA, spune că grupul terorist ISIL este un dușman complet fabricat creat și finanțat de SUA.

„Acesta este un inamic complet fabricat”, a declarat el într-un interviu telefonic pentru Press TV, din Anaheim, California.

„Finanţarea este în totalitate de la Statele Unite și aliații săi și pentru cei care cred că acest dușman este cineva care trebuie să fie atacat în Siria sau Irak este o farsă, deoarece, evident, acest lucru este ceva ce noi am creat, putem controla și numai acum a devenit incomod pentru noi să atacăm acest grup ca pe un inamic legitim”, a adăugat Kelley.

El a făcut aceste remarci în contextul în care președintele american Barack Obama este sub presiune să obțină aprobarea Congresului înainte de a extinde campania aeriană militară a Washington-ului de la obiectivele ISIL din Irak, în Siria vecină.

Pentagonul a lansat deja cel puțin 100 de lovituri aeriene asupra pozițiilor ISIL din nordul Irakului, deoarece Obama a autorizat folosirea forței împotriva grupului terorist la începutul acestei luni.

Casa Albă insistă că nu are nevoie de autorizația explicită a Congresului pentru aceste operațiuni, deoarece acestea sunt destinate pentru a proteja personalul și interesele americane în interiorul țării arabe.

Secretarul de presă al Casei Albe Josh Earnest, a declarat luni că Obama „nu va ezita să folosească autoritatea sa” pentru a păstra siguranța americanilor, dar a adăugat că președintele era „hotărât să colaboreze și să poarte discuţii cu Congresul” pe tema unei decizii de a lovi ținte ISIL din Siria.

„Dacă vrei să ajungi la rădăcina problemei și la eliminarea acestei organizații, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să elimini finanțarea și să te ocupi de entitățile responsabile pentru crearea acestui grup”, a spus Kelley.

„Eu cred că acest grup ISIS ar putea probabil să dispară, ar fi ușor învins de armatele [președintelui sirian] Bashar Assad”, a spus el.

O părere la “Statul islamic este creat şi finanţat de CIA şi Statele Unite

  1. Pingback: Din seria Moartea care vine din Vest | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge