Documentar despre Bucureşti pe National Geographic

By | 20 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Am văzut aseară pe National Geographic, un documentar despre Bucureşti, care se difuzează de câteva luni pe acest canal. Filmul face parte din seria de documentare intitulată „Smart cities” (oraşe inteligente). Capitala noastră este prezentată ca un oraş cu o veche şi bogată tradiţie, dar care se dezvoltă într-un ritm rapid şi inteligent.

Sunt prezentate atât proiecte realizate sau care sunt în desfăşurare, folosind cele mai noi concepte şi tehnologii, dar şi lucruri ce ţin de tradiţia şi moştenirea culturală a Bucureştiului şi a ţării noastre.

Este prezentat sistemul de medicină de urgenţă SMURD, ca fiind unul dintre cele mai avansate şi extinse sisteme de telemedicină din lume, proiectul de transformare a râului Dâmboviţa în zonă de agrement, Centrul vechi, Teatrul Evreiesc, Ateneul român, studiourile cinematografice de la marginea Bucureştiului, în care au fost realizate până acum peste 200 de filme străine, construcţia de case inteligente „zero energy” şi multe altele.

În concluzie numai lucruri pozitive despre Bucureşti, prezentate de străini. Din păcate mulţi dintre noi românii nu ne privim în acest mod Capitala şi celelalte mari oraşe ale ţării. 🙁

2 păreri la “Documentar despre Bucureşti pe National Geographic

  1. Marius

    E bine ca se mai prezinta si aspecte pozitive, nu numai cele negative, predominante. In orice oras din lume exista, pana la urma, si aspecte negative mai multe sau mai putine..
    Multumesc pentru informatie, mi-am trecut pe lista documentarul.

  2. red

    problema romaniei remine gloata de tarani dobitoci cu mentalitate de slugi lipsiti de orice urma de constiinta nationala si sociala. intreaba-i pe cei care trancanesc numai timpenii unde erau familiile lor in 1945 si vei vedea ca ceea ce spun este corect. toate gunoaiele criminale din anii 50 proveneau din mediul rural fara exceptie. aia care au desfintat practic steaua la dorinta unor straini boroi si talpes fac pariu ca sint nascuti la tara adica sint niste tarani lipsiti de cea mai mica urma de minte si desigur fara constiinta nationala. tu care esti acolo scrie aici sa vad daca am dreptate. nea basina ala pus de vest presedinte era tot taran si s-a comportat asa dupa cum sint ei. nici o surpriza!!! surpiza va fi atunci cind din gloata de tarani timpiti va apare un roman care sa gindeasca romaneste. semne nu sint si nici nu cred ca se va intimpla.
    adauga postul tv pe care a fost transmis, data, ora si titlul original pt ca este important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge