Noua metodă de impozitare a locuinţelor ar putea lăsa românii fără case

By | 10 martie, 2016
Distribuie prietenilor!

Până acum, valoarea unei clădiri supuse impozitării avea o valoare fixă, care se calcula pe baza suprafeţei, a materialelor din care e construită, a vechimii şi a amplasării ei. Mărimea impozitului putea creşte sau scade doar prin modificarea procentului de impozitare a valorii locuinţei.

După noua metodă de stabilire a impozitului, propusă de premierul Dacian Cioloş, impozitarea se va face asupra valorii de piaţă a locuinţei, deci după o valoare subiectivă, care este expusă în mod frecvent fluctuaţiilor şi speculaţiilor de tot felul, ca şi în cazul cursului valutar. Cu alte cuvinte, impozitul va creşte sau va scădea în funcţie de cum este manipulată piaţa imobiliară de către cei care o controlează, adică samsarii şi rechinii imobiliari.

Imaginaţi-vă că un astfel de rechin imobiliar are interesul să cumpere un număr mare de locuinţe într-o anumită zonă. Manipulând „piaţa liberă”, mai precis preţul de piaţă al locuinţelor, acesta va determina creşterea semnificativă a impozitului pe locuinţe în acea zonă. Persoanele care nu vor mai putea să-şi achite impozitele vor fi obligaţi să-şi vândă locuinţele, făcând astfel să crească mult oferta de locuinţe. Beneficiind de o ofertă mare, rechinul imobiliar va putea apoi să manipuleze piaţa în sensul scăderii valorii de piaţă a caselor respective, putând astfel să achiziţioneze un număr mare de case, la un preţ redus şi transformând un număr mare de proprietari în chiriaşi sau oameni ai străzii.

Un alt efect al acestui sistem de impozitare este apariţia unei mafii a evaluatorilor imobiliari. Conform noii proceduri, fiecare locuinţă va fi evaluată periodic de către un expert evaluator, pentru a i se stabili cât mai corect valoarea de piaţă. Imaginaţi-vă ce combinaţii şi ce şpăgi ar putea primi aceşti evaluatori, pentru a subevalua sau supraevalua o locuinţă, în funcţie de interesele celor care au comandat evaluarea! Pe urmă câte cazuri ar putea exista, de proprietari anchetaţi, pentru că şi-au evaluat în mod fraudulos valoarea locuinţei şi transformaţi fără voia lor, peste noapte, în corupţi şi infractori!

Părerea mea este că această nouă metodă de impozitare a clădirilor este încă o încercare de jecmănire a cetăţeanului, un abuz şi o încălcare grosolană a dreptului la proprietate, despre care se face atâta caz în societatea capitalistă.

5 păreri la “Noua metodă de impozitare a locuinţelor ar putea lăsa românii fără case

  1. Qu

    In capitalism nu exista de fapt proprietate privata. Proprietarii sunt doar chiriasi temporari, atat de temporar in functie de cat buget au. Cand datoria e prea mare, sunt executati silit si aia e.
    Qu´s last blog post ..SUA – Noua Germanie Nazista

  2. Cugetatoru'

    Mai urmeaza sa ne lasa fara aer sau fara suflu…..astia,nu au niciun un gram de onoare sau demnitate ( cauta sa ne su.ga ca pe acadele de sange sau sa ne suga si altceva…. atata cat stiu z.drentele alea atat fac si ne lasa in plw goala). Ca tar.fele, care cauta sa te termina cat mai repede …unele reusesc altele nu; asa e si cu astia, cu unora le merge iar cu unii nu prea ( mie personal mi se rupe..in primul rand nu platesc nimic, atata timp cand doar de plw mea se pot atinge; iar in al doilea rand , cine sunt zdr.entele astea….ca eu nu-i recunosc ca ar fi nici macar deasupra mea dar nici nu pot sa-i calaresc…singurul lucru care as putea face cu ei ar fi sa le rupem capul ..clar, ca de unul singur nu pot).

    Pana nu-i oprim ne vor face numai rau ( de fapt, asta e produsul lor….rautatea si destrabalarea poporului roman pt. 2 parale). Plus, trebuie sa le dam si lor ceva ( macar de le-am da si mure, da; din padure culese); atuncea, poate doar atunci s-ar satura si ei sa ne tot suga ( sau , chiar le face placere meseria de a presta serviicii personale numita si „politica” provenind din latina „politicus” sau din franceza „politique” insemanand si dibacie de a sufla in „cimpoi”; evident, in al nostru).

    Atata timp cat ii intretinem noi ,iar ei ne belesc pielea ( macar, daca ar fi si cea de pe plw)…..nu vom scapa numai atunci cand ne va ceda trupul cat si inima!

  3. AL CHEMISTUL

    –hmmm…mi ar place sa asasinez niste mahari d-astia mari….doar asa,ptr ‘o lume mai buna’…
    –ce sa i faci ,tre sa ne comformam…ma gandesc sa infiintez un SRL si sa import neste mercenari kidnappers de prin favelele SAO PAOLO sau RIO DE JANEIRU …LOL

  4. Horea

    D-l Premier Ciolos face EXACT ce instructiunile venite de la Washington dicteaza. Si anume; valoarea proprietatii imobiliare creste sau coboara cu cererea sau oferta. Cand valoarea imobiluluii creste, proportional va creste si impozitul pe proprietate. Cand valoarea imobilului scade, impozitul pe proprietate continua sa creasca cu ajutorul modificarii procentului de impozitare, care se va ridica pentru a obtine un impozit mai mare. In felul acesta cei care vor beneficia de comfortul unei case sunt la cheremul guvernului care va castiga din ce in ce mai mult pentru a-si acoperi cheltuielile in crestere. Va dau un exemlu: casa noua in zona buna, coasta de est este taxata in 1991 cu $3.500. In anul 2014, impozitul a ajuns la $14,000. Cu toate ca s-a trecut prin trei crize, impozitul a crescut fara incetare.

  5. AL CHEMISTUL

    –se numeste ‘gentrificare ‘ si,vine tot de prin AMERICA cred..
    –cu alte cuvinte ,construirea unui mall etc,in preajma z. tale va creste valoarea maghernitzei tale cu curte si cerdac si cismea mostenita de la coana mare…

    iar pe termen lung;’you’re fucked.
    –o alta metoda importata de la imperiile colonialiste -pasari de prada care venereaza falusul-obelisc-…data romanilor cei cu case achitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge